Idea Nollasta syntyi, kun Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi. Vuonna 2016 alkunsa saanut Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman, että...
Kiinnostaako sinua jäsenyys Suomen vanhimmassa ruokaseurassa?
Gastronomeilta kysytään usein, mitä hyötyä seuraan kuulumisesta on. No, annan tässä muutaman esimerkin monipuolisesta toiminnastamme. Aloitetaan työpajoista, jotka järjestämme Kokkikoulu Espan tiloissa. Ne ovat huolella suunniteltuja ja toteutettuja kulloiseenkin...
Paremman maun puolesta
"Ota rasia huoneenlämpöön n. 30 min ennen kypsentämistä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 min välillä käännellen." Tällä tapaa valmistetaan hunajamarinoitu kana paketissa olevan ohjeen mukaan. Hunajan lisäksi makeutta marinadiin tuovat...
Maku ohjaa Suomen Gastronomien Seuran toimintaa vuonna 2022
Suomalaisesta ruokakulttuurista puhuttaessa keskitytään usein luonnon puhtaisiin antimiin, ruokalajeihin, sesonkeihin sekä idän ja lännen vaikutteisiin. Ruokateollisuus ja kauppa taas liputtavat kotimaisuuden, turvallisuuden, uutuuksien, helppouden ja edullisuuden...
Suomen ruokahistorian tutkija Ritva Kylli: ”Gastronomit olivat seuraa perustaessaan ruokakulttuurikeskustelun edelläkävijöitä”
7.12.2021 järjestetyllä Suomen Gastronomien Seuran jouluisella 75-vuotisjuhlaillalisella puhui myös arktisen ja pohjoisen historian lehtori Ritva Kylli Oulun yliopistosta. Kyllin elokuussa 2021 julkaistu Suomen ruokahistoria -Suolalihasta sushiin -teos sai...
Kunniapuheenjohtaja Raili Koroma: ”Kaikki puhuvat nyt ruuasta! Enempää ei Suomen vanhin ruokaseura voi toivoa.”
Suomen Gastronomien Seuran 75-vuotista olemassaoloa sekä seuran viime vuonna julkaisemaa Gastronomilta gastronomille -teosta juhlistettiin 7.12.2021 ravintola Finnjävelissä. Tilaisuudessa puhui seuran kunniapuheenjohtaja Raili Koroma. Raili Koroman juhlapuhe Arvoisat...
Ravintola, jossa sinua odotetaan
Millainen lounas tänään rakennetaan, kysyy tarjoilija. Kysymys saa minut hyvälle tuulelle. Tarjoilija tuntee kanta-asiakkaan. Hän on huomannut, ettei lounaslistan tutkimiseen käytetty juurikaan aikaa ja päätellyt, että lounassuunnitelmani oli valmiina jo ravintolaan...
Koko päivän ruokaretki Helsingistä Tampereelle
Tampere on monella tavalla loistava päiväretkikohde pääkaupunkiseudulla asuvalle, sillä junamatka Helsingistä kestää parhaimmillaan vain puolitoista tuntia suuntaansa. Reissuun voi toki lähteä omallakin autolla, mutta julkisia kulkuvälineitä suosimalla ei tarvitse...
Kokkikisailu opettaa muutakin kuin keittiötekniikkaa
MasterChef gastronomit 2021 järjestettiin viime viikolla Kokkikoulu Espan tiloissa. Keittiömestari Markus Aremo valitsi mysteeriboksin sisällön ja tuomaroi kisan. Naudan petite tender, kokonainen lahna ja sesongin herkut: herkkutatti, punakaali, puolukka, kurpitsa,...
Onko onnistunut asiakaspalvelu mahdoton tehtävä ravintoloissa kiireen ja työvoimapulan vuoksi?
Kesälomat vietettiin tänäkin vuonna pääosin Suomessa ja ravintolaruoalle ja -elämyksille riitti kysyntää. Ravintola-ala kärsii työntekijäpulasta. Kiire ja kokemattomuus näkyi ja maistui toisinaan. En usko, että yksikään ravintola-alalla työskentelevä miettii...