Vuoden ravintola 2022 on helsinkiläinen Nolla

Nolla on osoittanut, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman tarjotun ruoan herkullisuudesta, palvelun laadusta ja muista ravintolatoiminnan tärkeistä elementeistä tinkimistä.

Kotimaiset kalat, kasvikset, riista, sienet ja marjat loistavat Nollan annoksien tähtinä. Ruokalajeista huokuu gastronominen osaaminen ja makujen yhteensovittamisen taituruus. Tinkimättömän käsityön ja perinteisen luonnon antimet tarkkaan hyödyntävän keittotaidon maistaa läpi vuodenaikojen.

Tekemällä laajaa yhteistyötä suoraan sekä tuottajien, suunnittelijoiden että insinöörien ja arkkitehtien kanssa Nolla pyrkii vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista lähtien vesi- ja energiatehokkuuden minimointiin saakka. Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella asiakkaalle välittyy koko palveluketjun yhteistyö.

Vuoden ravintolat

  • 2022 Nolla, Helsinki
  • 2021 Vuoden ravintolaa ei valittu
  • 2020 Aanaar, Inari
  • 2019 Chapter, Helsinki
  • 2018 Kaskis, Turku
  • 2017 Grön, Helsinki
  • 2016 Roux, Lahti
  • 2015 Spis, Helsinki
  • 2014 Ask, Helsinki
  • 2013 Chef & Sommelier, Helsinki
  • 2012 Muru, Helsinki
  • 2011 Ravintola C, Tampere
  • 2010 Juuri Helsinki
  • 2009 OLO, Helsinki
  • 2008 Postres, Helsinki
  • 2007 Savoy, Helsinki
  • 2006 Demo, Helsinki
  • 2005 George, Helsinki
  • 2004 Palace Gourmet, Helsinki
  • 2003 Panimoravintola Herman, Turku
  • 2002 Vuoden ravintolaa ei valittu
  • 2001 G.W.Sundmans, Helsinki
  • 2000 Chez Dominique, Helsinki
  • 1999 Savoy, Helsinki
  • 1998 Kanavaranta, Helsinki
  • 1997 Vuoden ravintolaa ei valittu
  • 1996 Lyon, Helsinki
  • 1995 Vuoden ravintolaa ei valittu
  • 1994 Safka, Helsinki
  • 1993 Pamir, Strand Inter-Continental
  • 1992 Julia, Turku
  • 1991 Lehtovaara, Helsinki
  • 1990 Amadeus, Helsinki
  • 1989 Henrik´s, Tampere
  • 1988 Bellman, Helsinki
  • 1987 George, Helsinki
  • 1986 Celine, Helsinki
  • 1985 Palace Gourmet, Helsinki