
Vuoden ravintola 2023 on lohjalainen
Mikko Utter
Gastronomit perustelevat valintaansa ravintoloitsijan tinkimättömällä asenteella, joka välittyy illallisvieraille persoonallisena kokemuksena. Tarjottava ruoka ja juoma kunnioittavat alkuperää, kasvupaikkaa ja vuodenkiertoa.
Mikko Utter sai liikeideansa ammattikokkien koti-illallisista. Kokille kylään -konsepti käynnistyi 2015, kun hän avasi baarikeittiönsä vanhaan liikehuoneistoon.
Keittiömestarin osaaminen ei rajoitu pelkästään korkeatasoisiin annoksiin. Utter leipoo itse leivät, valmistaa juustoja ja lihaleikkeleitä ja säilöö. Asiakas pääsee nauttimaan myös intohimoisen viiniharrastajan osaamisesta eli pieniin keskieurooppalaisiin viinitiloihin luoduista kontakteista. Ruokailun päätteeksi voi valita lasiin kotimaisen pientislaamoon digestiivin.
Vuoden ravintolat
- 2010 Juuri, Helsinki
- 2009 OLO, Helsinki
- 2008 Postres, Helsinki
- 2007 Savoy, Helsinki
- 2006 Demo, Helsinki
- 2005 George, Helsinki
- 2004 Palace Gourmet, Helsinki
- 2003 Panimoravintola Herman, Turku
- 2002 Vuoden ravintolaa ei valittu
- 2001 G.W.Sundmans, Helsinki
- 2000 Chez Dominique, Helsinki
- 1999 Savoy, Helsinki
- 1998 Kanavaranta, Helsinki
- 1997 Vuoden ravintolaa ei valittu
- 1996 Lyon, Helsinki
- 1995 Vuoden ravintolaa ei valittu
- 1994 Safka, Helsinki
- 1993 Pamir, Strand Inter-Continental
- 1992 Julia, Turku
- 1991 Lehtovaara, Helsinki
- 1990 Amadeus, Helsinki
- 1989 Henrik´s, Tampere
- 1988 Bellman, Helsinki
- 1987 George, Helsinki
- 1986 Celine, Helsinki
- 1985 Palace Gourmet, Helsinki