Maakuntien salainen ruokakulttuuri

Maakuntien salainen ruokakulttuuri

Keskustelu gastronomiasta ja ruokakulttuurista pyörii edelleen vahvasti Etelä-Suomen ja isompien kaupunkien ympärillä, vaikka hiljalleen muukin Suomi on hieman huomiota saanutkin. Helsinki, Turku ja Tampere paistattelevat otsikoissa, kun keskustellaan Suomen parhaista...

lue lisää

Juhlapuhe jouluillallisella 13.12.2022

Useimmille Helsingin Suomalainen Klubi on varmaankin tuntematon, ehkä outokin, kenties salaperäinen, koska klubielämä on Suomessa vierasta ja se tuo mieleen englantilaisten vanhojen herrojen elämäntavan. Siksi muutama sana tämän klubin luonteesta ja toiminnasta voi...

lue lisää
Suomalainen keittiö tarvitsee roolimalleja

Suomalainen keittiö tarvitsee roolimalleja

Monet maamme eturivin kokit tekevät kovaa työtä suomalaisen keittiön eteen. Ei mennä sieltä missä aita on matalin tai suunnitella ruokalistoja voittojen maksimointi mielessä. Suomalaisen keittotaidon tunnettuutta ja arvostusta parannetaan kilpailemalla, osallistumalla...

lue lisää
Paremman maun puolesta

Paremman maun puolesta

"Ota rasia huoneenlämpöön n. 30 min ennen kypsentämistä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 min välillä käännellen." Tällä tapaa valmistetaan hunajamarinoitu kana paketissa olevan ohjeen mukaan. Hunajan lisäksi makeutta marinadiin tuovat...

lue lisää