Useimmille Helsingin Suomalainen Klubi on varmaankin tuntematon, ehkä outokin, kenties salaperäinen, koska klubielämä on Suomessa vierasta ja se tuo mieleen englantilaisten vanhojen herrojen elämäntavan. Siksi muutama sana tämän klubin luonteesta ja toiminnasta voi...

Gastronomi haluaa valita laadukkaita ja herkullisia tuotteita
Kesä alkaa olla loppusuoralla ja syksy kolkuttelee ovella. Olemme saaneet nauttia täysillä kesän herkuista ja suomalaisista sesonkituotteista. Alkusyksy vain parantaa asiaa, kun loputkin naatit puhkeavat ja pääsemme sadonkorjuupuuhiin. Kaikilla ei ole kuitenkaan...

Suomalainen keittiö tarvitsee roolimalleja
Monet maamme eturivin kokit tekevät kovaa työtä suomalaisen keittiön eteen. Ei mennä sieltä missä aita on matalin tai suunnitella ruokalistoja voittojen maksimointi mielessä. Suomalaisen keittotaidon tunnettuutta ja arvostusta parannetaan kilpailemalla, osallistumalla...

Suomen Gastronomien Seuran ansiomerkki ravintola Nokan Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle
Suomen Gastronomien Seura myöntää seuran ansiomerkin Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle. Seuran johtokunta perustelee ansiomerkkien myöntämistä ravintola Nokan ravintoloitsijoille heidän ansioistaan suomalaisen keittiön lipunkantajina. Helsingin Katajanokalla 20 vuotta...

Vuoden ravintola Nolla on kestävän kehityksen edelläkävijä panostaen hyvään makuun ja tunnelmaan
Idea Nollasta syntyi, kun Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi. Vuonna 2016 alkunsa saanut Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman, että...

Kiinnostaako sinua jäsenyys Suomen vanhimmassa ruokaseurassa?
Gastronomeilta kysytään usein, mitä hyötyä seuraan kuulumisesta on. No, annan tässä muutaman esimerkin monipuolisesta toiminnastamme. Aloitetaan työpajoista, jotka järjestämme Kokkikoulu Espan tiloissa. Ne ovat huolella suunniteltuja ja toteutettuja kulloiseenkin...

Paremman maun puolesta
"Ota rasia huoneenlämpöön n. 30 min ennen kypsentämistä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 min välillä käännellen." Tällä tapaa valmistetaan hunajamarinoitu kana paketissa olevan ohjeen mukaan. Hunajan lisäksi makeutta marinadiin tuovat...

Maku ohjaa Suomen Gastronomien Seuran toimintaa vuonna 2022
Suomalaisesta ruokakulttuurista puhuttaessa keskitytään usein luonnon puhtaisiin antimiin, ruokalajeihin, sesonkeihin sekä idän ja lännen vaikutteisiin. Ruokateollisuus ja kauppa taas liputtavat kotimaisuuden, turvallisuuden, uutuuksien, helppouden ja edullisuuden...

Suomen ruokahistorian tutkija Ritva Kylli: ”Gastronomit olivat seuraa perustaessaan ruokakulttuurikeskustelun edelläkävijöitä”
7.12.2021 järjestetyllä Suomen Gastronomien Seuran jouluisella 75-vuotisjuhlaillalisella puhui myös arktisen ja pohjoisen historian lehtori Ritva Kylli Oulun yliopistosta. Kyllin elokuussa 2021 julkaistu Suomen ruokahistoria -Suolalihasta sushiin -teos sai...

Kunniapuheenjohtaja Raili Koroma: ”Kaikki puhuvat nyt ruuasta! Enempää ei Suomen vanhin ruokaseura voi toivoa.”
Suomen Gastronomien Seuran 75-vuotista olemassaoloa sekä seuran viime vuonna julkaisemaa Gastronomilta gastronomille -teosta juhlistettiin 7.12.2021 ravintola Finnjävelissä. Tilaisuudessa puhui seuran kunniapuheenjohtaja Raili Koroma. Raili Koroman juhlapuhe Arvoisat...