Kiinnostaako sinua jäsenyys Suomen vanhimmassa ruokaseurassa?

28.02.2022 | Ajankohtaista

Gastronomeilta kysytään usein, mitä hyötyä seuraan kuulumisesta on. No, annan tässä muutaman esimerkin monipuolisesta toiminnastamme. Aloitetaan työpajoista, jotka järjestämme Kokkikoulu Espan tiloissa. Ne ovat huolella suunniteltuja ja toteutettuja kulloiseenkin teemavuoteemme liittyen.

Viime syksynä keittiömestari Markus Aremo opasti gastronomit uusien ja klassisten kastikkeiden maailmaan jakamalla reseptinsä kahdeksaan erilaiseen kastikkeeseen. Valmistimme niiden ympärille viiden ruokalajin illallisen. Tiedän, että Aremon sinisimpukkaremouladella gratinoitua kuhaa ja salottisipulikastiketta on nautittu monessa kodissa työpajan jälkeen!

Helmikuussa Pokrovan veljesyhteisön perustaja Isä Hariton kertoi gastronomeille blinien nauttimisen tapakulttuurista ja perinteistä. Ruokarukouksen jälkeen herkuttelimme tattari-, peruna- ja vehnäblinejä monin eri lisukkein. Lisäksi paistoimme rahkalettuja, jotka nautimme itsetehdyn vadelmahillon ja kermavaahdon kera.

Makuun keskittyvän teemavuoteen liittyen keskustelimme Veljesten ja Myrttisen suolakurkkujen eroista ja vertailimme, kohteliko omenapuun savu siikaa paremmin leppäpuruun verrattuna. Nautiskelun ohessa analysoimme myös Hailuodon Halstarin ja Kalamakasiinin kylmäsavulohen makuominaisuuksia. Kunniavieraamme Isä Haritonin ruokaan liittyvät tarinat ja pöytäpuheet tekivät illasta ikimuistoisen.
Ruoanlaittoa voi opiskella omatoimisesti, mutta yhdessä tekeminen ja oppiminen ovat nautinnollisia tapoja osaamisen kartuttamiseen. Työpajoihin liittyvät reseptit ovat kaikkien jäsenten käytettävissä.

Työpajojen lisäksi järjestämme kuukausilounaita ja -illallisia eri ravintoloissa, joissa myös ravintoloitsijat pääsevät ääneen ja kertovat meille mielenkiintoisia tarinoita ravintolan perustamisesta sekä toimintojen pyörittämisestä. Viime vuonna otimme käyttöön myös etäluennot, joissa meitä opastettiin muun muassa molekyyligastronomian ja moniaistisen kokemuksen saloihin. Etäluennot saavat tänä vuonna jatkoa yhteistyössä Haaga-Helian kanssa.

Näiden lisäksi teemme ruokaretkiä ja ennen kesätaukoa järjestämme kesäjuhlat. Seuran jäsenenä sinulla on mahdollisuus päästä myös Syö hyvin Suomessa -karttapalvelun suosittelijaksi. Ja mikä tärkeintä, seura tarjoaa mahdollisuuden tutustua muihin gastronomiaan hurahtaneisiin harrastajiin sekä suomalaisen keittiön ammattilaisiin. Tapahtumissamme on syntynyt useita hienoja kontakteja ja ystävyyssuhteita. Tämä onkin monen toive jäsenhakemuksien perusteella.

Kiinnostuitko? Lue lisää jäseneksi hakemisesta, tutustu seuran sääntöihin ja lähetä hakemuksesi meille. Voit myös soittaa minulle, jos haluat lisätietoja tai sinulla on ideoita suomalaisen keittiön arvostuksen nostamiseksi.

Joni Kiiski
Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja
040 720 1194