Suomen Gastronomien Seura
Suomen Gastronomien Seura on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä.
Pysy ajan tasalla
Uutiset ja tulevat tapahtumat
Gastronomit järjestävät jäsenistölleen ainutlaatuisia tilaisuuksia ja tapahtumia vuoden mittaan. Tapahtumat -osiosta löydät yksityiskohtaiset kuvaukset tulevista tilaisuuksista. Ajankohtaista -otsikon alta löydät uutisia ja seuran johtokunnan mietteitä ja ajatuksia gastronomiasta ja sen kehittymisestä maassamme
Tulevat tapahtumat
Järjestämme jäsentapahtumia joka kuukausi.
Voit tutustua tapahtumiin, jäsenenä ilmoittautua niihin, katsoa kuvat Instagramissa ja lukea Facebookissa, mitä siellä lopulta tapahtui.
Maakuntien salainen ruokakulttuuri
Keskustelu gastronomiasta ja ruokakulttuurista pyörii edelleen vahvasti Etelä-Suomen ja isompien kaupunkien ympärillä, vaikka hiljalleen muukin Suomi on hieman huomiota saanutkin. Helsinki, Turku ja Tampere paistattelevat otsikoissa, kun keskustellaan Suomen parhaista...
Puheenjohtajan haastattelussa Vuoden ravintola 2023 Mikko Utter
Juuri tällä hetkellä Mikko Utterissa on meneillään sesonki nimeltä Mahla. Sen makumaailman pääraaka-aineet ovat raitajuuri, peruna, graavikala, kananmuna, hereford, vaahtera ja pienet leivonnaiset. Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski haastatteli...
Yksi mies, vain kahdeksan asiakaspaikkaa, mutta jopa 11 sesonkia – Vuoden ravintola 2023
Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden Ravintolaksi 2023 Mikko Utterin, joka sijaitsee kerrostalon kivijalassa Lohjan keskustassa. Gastronomit perustelevat valintaansa ravintoloitsijan tinkimättömällä asenteella, joka välittyy illallisvieraille persoonallisena...
Tarinamme
Gastronomian vaalimista ja kehittämistä
Suomen Gastronomien Seura ry on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä. Seuran perusti sodan jälkeen seitsemän hengen ryhmä elvyttämään ja nostamaan Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria yleensä. Elintarviketeollisuus, ravintola-ala ja Suomen Kulttuurirahasto lähtivät mukaan toimintaan heti alusta.
Seuran tarkoituksena on gastronomian vaaliminen ja kehittäminen maassamme, ruokakulttuurimme nostaminen ansaitsemaansa arvoon ja sen kansainvälisen tunnettuuden lisääminen.
Kirjoita meille
Kun haluat kysyä toiminnastamme, ota rohkeasti yhteyttä.
Vastaamme mahdollisimman pian.