Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

syyskuu 2019

Työpaja: Satokauden kasvikset

syyskuu 25. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Suomalainen huippugastronomia -teemavuoden syyskauden käynnistää satokauden parhaisiin kasviksiin ja luonnon anteihin keskittyvä työpaja. Lontoossa ja Islannissa menestyksekästä kansainvälistä uraa luonut keittiömestari Tarja Silvani opastaa gastronomeja Kokkikoulu Espalla moderneihin keittiötekniikoihin. Hankimme kasvikset Ahlbergin puutarhalta, joka tunnetaan pääkaupunkiseudun huippuravintoloiden luottotoimittajana. Kannatusjäsenemme Kotipellon Puutarha tarjoaa osallistujien käyttöön Mimiksen yrtti- ja kukkasuolatuoteet. Pääset tutustumaan työpajassa ja kotona puutarhan omista yrteistä valmistettuihin laadukkaisiin gourmet-suoloihin. Työpajassa järjestetään myös kannatusjäsenemme Deliverde Puutarhat Oy:n yrttitunnistuskilpailu. Parhaan tuloksen saanut gastronomi saa Deliverden tuotepakettipalkinnon! Työpaja järjestetään hyvää palautetta osallistujilta saaneessa…

Lue lisää »

lokakuu 2019

Illallinen, Sofia Gastro

lokakuu 9. @ 17:00 - 20:00
Sofia Gastro, Unioninkatu 27 C
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
€74
vuoden ravintola 2017 grön

Kiseleffin talon toisessa kerroksessa sijaitseva Sofia Gastro on illallisravintola, joka ammentaa ideologiaansa sesonginmukaisista, laadukkaista raaka-aineista. Ravintola on mukana Kaupunkilaisten oma pelto -osuuskunnassa ja menut laaditaan pellolta pöytään - periaatteen mukaisesti sen mukaan, mitä sato kulloinkin tuo tullessaan. Gastronomeille suunniteltuun illallismenuun meidät johdattaa keittiöpäällikkö Viljami Broas. Upean illallisen lisäksi luvassa on pieni katsaus talon historiaan ja nykyhetkeen. Menu Tattaria, hapankaalia ja ruiskukkaa Pikkelöityä keltajuurta, suolaheinää ja kirveliä Karamellisoitua fenkolia ja näkkileipää Savustettua hauenmätiä, perunaa, sipuli-litsigeeliä ja tilliä Graavattua karitsaa, lehtikaalia ja…

Lue lisää »

Hyvän mielen ja espanjalaisten makujen matka Albiriin 17. – 21.10.2019

lokakuu 17. @ 08:00 - lokakuu 21. @ 08:00
Albir, Espanja, Carrer Estrella Polar 67
Albir, Alicante, 03581 Spain
+ Google Map
€1100

Järjestämme usean vuoden tauon jälkeen jäsentemme toivomuksesta yhteisen matkan Espanjaan. Seuramme jäsen, keittiömestari Mika Hartikainen on kutsunut gastronomeja tutustumaan omistamaansa La Hacienda -majataloon. Myös keittiömestari Pipsa Heismaa on paikalla Albirissa matkamme aikana. Vastaanotto on korkeatasoinen, sillä molemmat ovat työskennelleet vuosikymmeniä Suomen Tasavallan Presidentin kansliassa ja Suomen suurlähetystöissä vastaten valtiollisesta edustuksesta, valtiovierailuista ja Itsenäisyyspäivän juhlien tarjoiluista Linnassa. Matkan ajankohta on 17. – 21.10.2019 (torstaista maanantaihin). Se sisältää 5 päivää täysihoidolla, lennot Helsinki-Alicante-Helsinki, lentokenttäkuljetukset kohteessa, majoittumisen joko La Haciendassa tai Alfas Del…

Lue lisää »

Työpaja: Jälkiruoat – Suomalainen huippugastronomia

lokakuu 30. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Kokkimaajoukkueen kapteeni ja Suomen ensimmäisen Makeamestari-kilpailun voittanut Simo Pietarinen opastaa gastronomit jälkiruokien saloihin lokakuun työpajassa. Aloitamme illallisen Eero Mäkelän klassikkoreseptillä ja pääruoan jälkeen alamme maistelemaan työpajan makeita annoksia. Työpaja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua jäsenistöön yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta. Ryhmät vastaavat tietyn ruokalajin valmistamisesta ja viimeistelevät annokset Simon ohjaamana yhteiseen pöytään tarjoiltavaksi. Menun lisäksi on mahdollista nauttia siihen sovitettu viinipaketti 64 € (sisältää 6 kaatoa). Juomat maksetaan paikan päällä. Tervetuliaismalja Bottega Bio Prosecco Extra Dry   Karitsankaretta, lanttukakkua ja suolakurkkusabayon,…

Lue lisää »

marraskuu 2019

Työpaja: Ari Ruohon riistaruokakurssi

marraskuu 6. @ 18:00 - marraskuu 7. @ 22:00
Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F
Helsinki, 00160 Suomi
+ Google Map
€100

Suomen Gastronomien Seuran Suomalainen huippugastronomia -teemavuosi saa upean lisän Ari Ruohon ideoimasta ja toteuttamasta kaksipäiväisestä riistaruokakurssista. Ari tunnetaan väsymättömästä työstä niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin suomalaisten raaka-aineiden puolesta puhujana. Ari tekee niin kuin opettaa – ravintola Nokan keittiömestari tuntee niin kalastuksen kuin monipuolisen metsästyksen salat ja ravintola Nokka tunnetaan riistaruoista ja pientilatuottajien huippuraaka-aineista valmistetuista annoksistaan. Aloitamme kurssin, kuten vanha keittokirja opettaa: mene metsään, saalista ja nylje saaliseläin. Jahtipäivä toteutetaan Bosgårdin kartanon tilalla Porvoossa 6.11.2019 päivällä. Tarkempi kellonaika selviää lähempänä tapahtumaa.…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.