Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

lokakuu 2019

Hyvän mielen ja espanjalaisten makujen matka Albiriin 17. – 21.10.2019

lokakuu 17. @ 08:00 - lokakuu 21. @ 08:00
Albir, Espanja, Carrer Estrella Polar 67
Albir, Alicante, 03581 Spain
+ Google Map
€1100

Järjestämme usean vuoden tauon jälkeen jäsentemme toivomuksesta yhteisen matkan Espanjaan. Seuramme jäsen, keittiömestari Mika Hartikainen on kutsunut gastronomeja tutustumaan omistamaansa La Hacienda -majataloon. Myös keittiömestari Pipsa Heismaa on paikalla Albirissa matkamme aikana. Vastaanotto on korkeatasoinen, sillä molemmat ovat työskennelleet vuosikymmeniä Suomen Tasavallan Presidentin kansliassa ja Suomen suurlähetystöissä vastaten valtiollisesta edustuksesta, valtiovierailuista ja Itsenäisyyspäivän juhlien tarjoiluista Linnassa. Matkan ajankohta on 17. – 21.10.2019 (torstaista maanantaihin). Se sisältää 5 päivää täysihoidolla, lennot Helsinki-Alicante-Helsinki, lentokenttäkuljetukset kohteessa, majoittumisen joko La Haciendassa tai Alfas Del…

Lue lisää »

Työpaja: Jälkiruoat – Suomalainen huippugastronomia

lokakuu 30. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Kokkimaajoukkueen kapteeni ja Suomen ensimmäisen Makeamestari-kilpailun voittanut Simo Pietarinen opastaa gastronomit jälkiruokien saloihin lokakuun työpajassa. Aloitamme illallisen Eero Mäkelän klassikkoreseptillä ja pääruoan jälkeen alamme maistelemaan työpajan makeita annoksia. Työpaja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua jäsenistöön yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta. Ryhmät vastaavat tietyn ruokalajin valmistamisesta ja viimeistelevät annokset Simon ohjaamana yhteiseen pöytään tarjoiltavaksi. Menun lisäksi on mahdollista nauttia siihen sovitettu viinipaketti 64 € (sisältää 6 kaatoa). Juomat maksetaan paikan päällä. Tervetuliaismalja Bottega Bio Prosecco Extra Dry   Karitsankaretta, lanttukakkua ja suolakurkkusabayon,…

Lue lisää »

marraskuu 2019

Työpaja: Ari Ruohon riistaruokakurssi

marraskuu 6. @ 18:00 - marraskuu 7. @ 22:00
Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F
Helsinki, 00160 Suomi
+ Google Map
€100

Suomen Gastronomien Seuran Suomalainen huippugastronomia -teemavuosi saa upean lisän Ari Ruohon ideoimasta ja toteuttamasta kaksipäiväisestä riistaruokakurssista. Ari tunnetaan väsymättömästä työstä niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin suomalaisten raaka-aineiden puolesta puhujana. Ari tekee niin kuin opettaa – ravintola Nokan keittiömestari tuntee niin kalastuksen kuin monipuolisen metsästyksen salat ja ravintola Nokka tunnetaan riistaruoista ja pientilatuottajien huippuraaka-aineista valmistetuista annoksistaan. Aloitamme kurssin, kuten vanha keittokirja opettaa: mene metsään, saalista ja nylje saaliseläin. Jahtipäivä toteutetaan Bosgårdin kartanon tilalla Porvoossa 6.11.2019 päivällä. Tarkempi kellonaika selviää lähempänä tapahtumaa.…

Lue lisää »

Kuukausilouna: ravintola Il Trio

marraskuu 14. @ 13:00 - 16:00
Ravintola Il Trio, Mannerheimintie 63
Helsinki, 00250 Suomi
+ Google Map
€46
gourmet

Helsingin Töölössä, lähellä Tullinpuomia, Mannerheimintien varrella sijaitsee italialaisravintola Il Trio. Ravintola on hillityn tyylikäs ja sen rauhallinen miljöö on monen lähiasukkaan suosiossa. Omistaja ja osa henkilökunnasta on kotoisin Italiasta. Keittiön reseptit ovat moderneja tulkintoja ikiaikaisista italialaissukujen päivällispöydistä. Menu Buratina Caprese – Tuore burrata-juusto, tomaatit, tryffelitahna Saltimbocca Pannacotta ja metsämarjat Kahvi/tee Suositusvalkoviinit: Ribolla Gialla (Puglia), 9,00 €/12 cl, 39 €/pullo Vermentino (Sardenia), 9,20 €/12 cl, 42€/pullo Suosituspunaviinit: Nebbiolo (Piemonte), 9,00 €/12 cl, 39 €/pullo Cannonau (Sardenia), 9,50 €/12 cl, 45 €/pullo…

Lue lisää »

joulukuu 2019

Jouluillallinen, ravintola Krog 16

joulukuu 12. @ 19:00 - 22:00
Ravintola Krog 16, Munkkisaarenkatu 16
Helsinki, 00150 Suomi
+ Google Map
€42
ajankohtaista ruoasta

Tervetuloa gastronomien jouluillalliselle ravintola Krog 16:een! Superammattilaisten kanssa vuosia työskennellyt keittiömestari Markus Nikon isännöimä bistroravintola Krog 16 sijaitsee Munkkisaarenkadun ja Hylkeenpyytäjänkadun kulmassa ja nimi viittaa Munkkisaarenkadun osoitteeseen numero 16. Ruotsinkielestä napattu krog (ravintola, krouvi) puolestaan kertoo, että tyylissä mennään skandinaavisella, rennolla otteella, johon yhdistetään vaikutteita mm. Ranskan ja Espanjan keittiöistä. MENU Alkumalja *** LAMB & SEA BUCKTHORN Tartar kotimaisesta karitsasta, tyrniä, paahdettua muskottibriossia ja beurre noisette-dressing Heitlinger Spätburgunder Saksa, Baden 7€/12cl, 42€/plo *** ARCTIC CHAR & MISO Paistettua rautua, savustettua…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.