Suomen Gastronomien Seura ry

Hae jäseneksi

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä hakemuksen.

Suomen Gastronomien Seura ry on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä. Seuran perusti sodan jälkeen seitsemän hengen ryhmä elvyttämään ja nostamaan Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria yleensä. Elintarviketeollisuus, ravintola-ala ja Suomen Kulttuurirahasto lähtivät mukaan toimintaan heti alusta.

Seuran tarkoituksena on gastronomian vaaliminen ja kehittäminen maassamme, ruokakulttuurimme nostaminen ansaitsemaansa arvoon ja sen kansainvälisen tunnettavuuden lisääminen.

Seura toteuttaa tavoitettaan

  • valitsemalla arvostetun Vuoden Ravintolan
  • luomalla gastronomisia tilaisuuksia ja yhteistyömahdollisuuksia
  • tarjoamalla verkostoitumismahdollisuuksia gastronomeille
  • vaalimalla hyvää ruoanlaittotaitoa sekä ravintola- ja tapakulttuuria
  • lisäämällä yhteydenpitoa kansainväliseen ruokamaailmaan
  • olemalla tiiviisti yhteydessä ravitsemusalan tutkimuslaitoksiin ja oppilaitoksiin.

Suomen Gastronomien Seuran vuosittaiseen ohjelmaan kuuluvat jäsentilaisuudet. Tilaisuudet voivat olla vierailukäyntejä alan yrityksiin tai oppilaitoksiin. Jäsenohjelmana järjestetään ravintolailtoja ja muita tilaisuuksia, joissa käsitellään asiantuntijoiden alustusten pohjalta ajankohtaisia teemoja, alan ammattilaisten johdolla workshopeja sekä tutustumismatkoja kotimaahan ja ulkomaille.

Seura on valinnut vuodesta 1985 lähtien Vuoden Ravintolan. Alan opiskelijoita palkitaan stipendein ja heitä tuetaan mm. lopputöiden ohjauksessa. On tavanomaista, että seuran jäsenten asiantuntemusta käytetään mm. valittaessa Vuoden Keittokirjaa ja erilaisissa työryhmissä. Vuosien varrella seura on myös julkaissut useita erilaisia alan teoksia, kuten ensimmäisen suomenkielisen Gastronomisen bibliografian ja vuosia säännöllisesti julkaistun Syö hyvin Helsingissä -oppaan.

Kirjoita meille

Kun haluat kysyä toiminnastamme, näpyttele tekstiä meille.
Vastaamme mahdollisimman pian.