Suomen Gastronomien Seuran ansiomerkki ravintola Nokan Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle

20.04.2022 | Ajankohtaista

Suomen Gastronomien Seura myöntää seuran ansiomerkin Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle. Seuran johtokunta perustelee ansiomerkkien myöntämistä ravintola Nokan ravintoloitsijoille heidän ansioistaan suomalaisen keittiön lipunkantajina.

Helsingin Katajanokalla 20 vuotta toiminut Ravintola Nokka tunnetaan tavalla ajassa elävänä ja asiakkaiden tarpeet ymmärtävänä klassikkoravintolana.

Kuva: Ville-Samuli Rantalainen

  • Ravintola-asiakas arvostaa mietittyä ja käsityönä valmistettua ravintolakokemusta. Ruohon ja Vitikan johtaman ravintola Nokan toimintamalli on maailman mittakaavassakin uniikki ja kiinnostava. Keittiö osallistuu ruokasesonkien ja parhaiden pientuottajien aarteiden hankintaan ja tarjoaa tyylikkäällä tavalla ateriakokonaisuuksia, joissa maistuu suomalaisen keittiön sielu, puheenjohtaja Joni Kiiski perustelee gastronomien tunnustusta.

Ruoho ja Vitikka ovat luoneet monimuotoisen palvelukokonaisuuden. Nokan viinibaari, elämysillallinen kokkikoulu Kokassa, Nokka Chef Table ja erilaiset tapahtumat pohjautuvat saumattomasti ravintolan konseptiin ja arvoihin.

  • Kohtaamiset ja vierailut tuottajiemme luona kehittävät henkilökuntamme osaamispääomaa ja sitouttaa heidät tiimiimme. Yhdessä loistavan henkilökuntamme kanssa viemme suomalaisen gastronomian ja ruuan hienoa tarinaa eteenpäin, Vitikka kertoo.

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ovat laaja-alaisella ruokakulttuurityöllään tehneet tunnetuksi myös laajan pientuottajaverkoston hyvän ruoan ja juoman ystäville ja periksiantamattomasti tuoneet suomalaisen keittiön ja ruoan vahvuuksia esille kotimaassamme.

  • Työ suomalaisen keittiön ja gastronomian puolesta hakee vertaistaan. Ruoho on rohkaissut suomalaisia käyttämään yhä enemmän riistaa ja villikalaa, innostanut ruoanlaiton pariin mainioillaan resepteillään ja opastanut päiväkotilapsia puhtaiden makujen äärelle muutamia esimerkkejä mainitakseni, Kiiski toteaa.
  • Toimin niin töissä kuin vapaa-aikana arvojeni ja Nokan ideologian mukaisesti. On ilo huomata, miten suomalainen puhdas ruoka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan, Ruoho iloitsee.
  • Ravintolakokemus on enemmän kuin osiensa summa, ja ruuan ketju tiloilta, metsistä ja vesistä tunnelmalliseen ravintolapöytään sisältää monen ihmisen arvokkaan panoksen. Olemme toimineet sitoutuneen henkilökunnan kanssa pitkäjänteisesti kotimaisen ruuan parissa ja tunnustus työstämme tuntuu huikealta, Vitikka kertoo.

Kuva: Teemu Mäkelä

 

 

Taustatietoa ansiomerkistä

Maamme vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura ry, myöntää seuran ansiomerkin henkilölle, joka huomattavalla ja ansiokkaalla tavalla on edistänyt seuran tarkoitusperiä suomalaisen gastronomian vaalimisessa ja kehittämisessä.

Gastronomiaa ja ruokakulttuuria vaaliva ja kehittävä seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

www.gastronomit.fi

Gastronomien ansiohaarukan saaneet henkilöt:
2022 Terhi Vitikka
2022 Ari Ruoho
2007 Jyrki Talvitie
2007 Charles Haukatsalo
1996 Tore Wretman
1995 Eero Mäkelä
1995 Georg H. Borgström
1994 Heikki Tavela
1994 Mysi Lahtinen
1993 Raili Koroma
1993 Johannes Koroma
1992 Jukka Mannerkorpi
1991 Anna-Maija Tanttu

 

Lisätiedot
Puheenjohtaja Joni Kiiski, Suomen Gastronomien Seura
040 720 1194

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka
050 596 7596

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho
040 734 8367