Suomen Gastronomien Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Joni Kiiski

30.08.2020 | Ajankohtaista

Kiiski on ollut seuran jäsen vuodesta 2013 ja seuran johtokunnan jäsen vuodesta 2017. Hän seuraa tehtävässä keittiömestari Kim Palhusia.

– 75-juhlavuotta viettävä Suomen Gastronomien Seura on iskussa. Yllätyn yhä uudelleen siitä valtavasta suomalaisen keittiön ja gastronomian tuntemuksesta ja osaamisesta, jota seuramme sisältä löytyy. Pyrin yhdessä kokeneen johtokunnan kanssa kanavoimaan tätä asiantuntemusta ja jäsenten rakkautta ruokaan seuran tavoitteiden mukaiseen työhön ja jäsenten odotuksia vastaavaksi toiminnaksi. Vuoden 2020 Gastronomilta gastronomille -teemavuosi on ollut hyvä aloitus entistä aikaansaavampaan ja elämyksellisempään yhdessä tekemiseen, yhdessä hyvästä ruoasta ja juomista nauttimista unohtamatta.

Kiiski on pitkän linjan laatujohtamisen ja luotettavuustekniikan ammattilainen. Korkeaan keittotaitoon pienestä pitäen keittiömestari isänsä kautta perehtynyt gastronomi kirjoittaa ruoasta, harrastaa palstaviljelyä, hyödyntää luonnon antimia ja viihtyy niin kotikeittiössä kuin ravintolasalissa. Katukeittiöt ja useat maailman parhaat ravintolat kiertänyt Kiiski tunnetaan oikeaoppisesti valmistetun suomalaisen kotiruoan puolesta puhujana.

– Ruokalaji, joka on valmistettu ruokakulttuuria ja -perinteitä arvostaen, oikeaoppisesti sesongin raaka-aineita tarkkaan hyödyntäen ja asiakasta arvostaen saa gastronomin hyvälle tuulelle. Herkullisuus ei ole hintalapusta kiinni, kun perusasiat ovat kunnossa.

Uusiksi johtokunnan jäseniksi valittiin ruokabloggaajaveteraani ja kansainvälisen Opinionated About Dining -ravintolalistauksen arvioijana toimiva Jaana Ahvenainen, keittiömestari Markus Aremo ja ruoka-alan moniosaaja Kati Laszka.

– On mukavalla tavalla haastavaa päästä miettimään muiden johtokunnan jäsenten kanssa keinoja siihen, miten saisimme levitettyä rikkaan suomalaisen ruokaperinteen, huippulaadukkaiden raaka-aineidemme ja koko ajan kehittyvän gastronomisen osaamisemme ilosanomaa niin kotimaassa kuin muuallakin maailmassa, Jaana Ahvenainen kertoo.

Lasinpuhaltajaksi hiljattain Nuutajärvellä valmistunut Aremo kertoo siirtyneensä yhä enemmän ammattikeittiöstä gastronomian harrastamiseen. Luottamustehtävä Suomen vanhimmassa ruokaseurassa on osa tätä polkua.

– Hienoa päästä mukaan aitiopaikalle keskustelemaan herkuttelusta ja kehittämään jäsenille uusia kokemuksia ruoan parissa, Aremo lupaa.

Seuran varapuheenjohtajaksi valittiin Arja Porvali, joka jatkaa myös seuran sihteerinä. Muina johtokunnan jäseninä jatkavat Hanni Haavisto ja Sofia Lahtonen ja Sakari Nupponen.