Mistä ravintolasta löytyy Suomen paras kalakeitto?

9.01.2019 | Ajankohtaista

Kansallista kalakeittopäivää vietetään helmikuussa.

Valmistautuminen Kansalliseen kalakeittopäivään käynnistyy jo nyt. Vuotuista Kalakeittopäivää vietetään tiistaina 12.2.2019 ja sen kunniaksi Suomen Gastronomien Seura valitsee Suomen parhaan kalakeittoravintolan. Oman ehdokkaan voi kuka tahansa ilmoittaa mukaan kisaan. 

Helmikuun toisena tiistaina valmistetaan ja syödään herkullista, monipuolista ja ravitsevaa ruokaa: kalakeittoa. Vuotuisen Kalakeittopäivän tavoitteena on innostaa koko Suomi kalasopan ääreen ja lisätä erilaisten kalakeittojen sekä niiden valmistustapojen tunnettuutta.

”Kalakeitto on valtavan monipuolinen ruoka. Siitä syntyy maistuva, nopea arkiateria, helppo retkiruoka tai hurmaava juhla-ateria. Herkullinen kalakeitto valmistuu hyvinkin edullisesti tai siihen voi sisällyttää arvokkaampia aineksia”, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa.

Kalakeittoa kaikista keittiöistä – sukellus maustekaappiin 

Tänä vuonna Kalakeittopäivä houkuttelee makumatkalle teemalla Kalakeittoa kaikista keittiöistä.

”Kalakeitosta on olemassa varmasti tuhansia eri variaatioita. Meille suomalaisille tutun ja rakkaan, kermaisen lohikeiton lisäksi kannattaa kokeilla uusia makuja maailmalta tai kehitellä oma suosikkikalasoppa”, Katriina Partanen kannustaa. 

Missä ravintolasta saa Suomen parasta kalakeittoa?

Kalakeittopäivän kunniaksi Suomen Gastronomien Seura lähtee etsimään Suomen parasta kalakeittoravintolaa. Seura on vuodesta 1945 lähtien vaalinut ja kehittänyt gastronomiaa ja suomalaista ruokakulttuuria. Suuri yleisö tuntee seuran Vuoden ravintolan valitsijana.

”Ruoanvalmistustaidon kehittäminen on gastronomeille sydämen asia. Meille kaikille niin arkena kuin juhlassa tuttu kalakeitto tarjoaa rajattomat mahdollisuudet korkean keittotaidon osoittamiseen. Herkullisuus ei ole vain hintalapusta kiinni”, toteaa Suomen Gastronomien Seuran varapuheenjohtaja Joni Kiiski.

Ehdotuksen parasta kalakeittoa tarjoavasta ravintolasta voi tehdä kuka tahansa. Kalakeittopäivän kokoama asiantuntijaraati valitsee ehdokkaiden joukosta viisi finalistia, joiden kalakeiton raati käy maistelemassa. Voittaja julkistetaan tammi-helmikuun aikana. Parhaasta kalakeitosta voi vinkata 10.1.2019 asti osoitteessa www.prokala.fi/kalakeittopaiva (suora linkki: https://www.lyyti.fi/questions/6022840477)

”Kalakeitto ruokalajina ansaitsee oman kilpailunsa ja hyvälaatuisesta kalasta taidokkaasti valmistetun keiton tekijät tunnustuksensa. Odotamme mielenkiinnolla, millaisia gastronomisia elämyksiä maamme ravintolat tarjoavat kalakeiton muodossa. Kannustamme kaikkia suomalaisia kalakeittolautasen äärelle helmikuun toisena tiistaina Suomen parhaan kalakeiton innoittamana”, Kiiski hehkuttaa.


Lisätietoja:

Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala
0400 827 277, katriina.partanen@prokala.fi
www.prokala.fi

Joni Kiiski, varapuheenjohtaja, Suomen Gastronomien Seura ry
joni.kiiski@gastronomit.fi