
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Työpaja: Suomalaiset kalat, Markus Aremo – Gastronomilta gastronomille
29.1.2020 @ 17:00 - 22:00
€85
Gastronomilta gastronomille -työpajateemavuoden käynnistää Markus Aremon suunnittelema kotimaisiin kaloihin keskittyvä työpaja. Aremo vietti vuoden vaihteessa kuukauden Japanissa Suomen Japanin instituutin residenssivieraana. Hiso-Yunotsun pienessä kylässä, Shimanen prefektuurissa Aremon laadukkaisiin paikallisiin raaka-aineisiin pohjautuvat, mutta totutusta poikkeavat annokset ihastuttivat japanilaisia hyvän ruoan ystäviä. Kuukauden aikana kertyi myös monenlaisia uusia kokemuksia niin japanilaisesta keittiöstä kuin japanilaisten suhtautumisesta ruokaan.
Opimme valmistamaan kotimaisia kaloja eri tekniikoin ja illan menussa maistuu myös Aremon Japanin matkan tuliaiset.
Tervetuliaismalja
Bottega Bio Prosecco Extra Dry
Juuressilakkaa, seesamiöljy-balsamicomarinoitua silakkaa ja marinoidut paistetut silakat
Perunarieskaa
Laurent-Perrier La Cuvée Brut
***
Suurustettu madekeitto, mateen maksaa ja mätiä
Bourgogne Aligote, Albert Bichot
***
Friteerattua mateen fileetä, kukkakaalia ja soijamajoneesia
Bourgogne Aligote, Albert Bichot
***
Haukimureketta ja paahdettua valkosipulikastiketta
Vouvray Les Perruches, Jean-Marc Gilet
***
Merilevävoissa paistettua siikaa, keitettyä retikkaa ja voi-samppanjaetikkakastiketta
Vouvray Les Perruches, Jean-Marc Gilet
***
Suomalaiset juustot ja hillottua persimonia
LBV Port
***
Karamellisoitua ananasta, vaniljakeksijäätelöä ja valkosuklaakinuskia
Nik Weiss Goldtröpfchen Auslese
Maksutiedot:
Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry FI13 1470 3000 0545 21 (Nordea)
Viitenumero: 20297
Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.