Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Työpaja: singaporelainen keittiö – Joni Kiiski

31 toukokuun.

€85

TILAISUUS ON SIIRRETTY KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI. UUSI MAHDOLLINEN AJANKOHTA ILMOITETAAN MYÖHEMMIN.

Gastronomilta gastronomille -työpajateemavuoden ajatuksena on jakaa jäsenistön kesken gastronomista osaamista ja oppia yhdessä lisää ruokaa valmistaen.

Asuin neljä vuotta Singaporessa ja tutustuin perin juurin singaporelaiseen keittiöön. Luin keittokirjoja, paikallisia ruoka-oppaita ja -lehtiä ja luonnollisesti söin paljon ulkona: nautin yksinkertaisia annoksia katukeittiöiden muovilautasilta, Michelin -tähtiravintoloiden hienostuneita annoksia ja kaikkea siltä väliltä. Keräsin myös paikallisia reseptejä hyödynnettäväksi koto-Suomessa.

Haluan jakaa työpajassa 8.4.2020 parhaita reseptejäni ja kertoa osallistujille Singaporen monipuolisesta ruokakulttuurista. Koska Singaporen ruokakulttuuriin kuuluu kiinalainen, malesialainen, intialainen ja paikalliset fuusioruokalajit, on mahdotonta sisällyttää yhteen työpajaan kokonaiskuvaa kaupunkivaltion keittiöstä.

Olenkin koonnut työpajan ruokalistan keskittyen ikonisiin ruokalajeihin, joita on vaikea löytää Singaporen (ja Malesian) ulkopuolelta, varsinkaan oikeaoppisesti valmistettuina. Ruokalajit ja reseptit on valittu niin, että raaka-aineet ovat saatavilla Aasian-marketeista. Työpajaan tulee myös osallistumaan aasialaisen keittiön hallitseva huippuammattilainen keskustelemaan ja nauttimaan aidoista singaporelaisista makuelämyksistä kanssamme. Kerromme vierailijan nimen lähempänä työpajaa.

Kueh Pie Tee (Kasvis-katkarapu-coctailpalat)
***
Rojak (Vihannes-hedelmäsalaatti)
***
Laksa (Peranakalainen kookos-nuudelikeitto)
***
Singapore Chicken Rice (Keitettyä kanaa ja riisiä singaporelaisittain)
***
Bak Kut The (Possun kylkiluukeitto)
***
Min Jiang Kueh (Pähkinäiset pannukat)

Illallisella on tarjolla viinit omalla kustannuksella. Mukaan mahtuu 15 ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maksutiedot:
Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry FI13 1470 3000 0545 21 (Nordea)
Viitenumero: 20352

Tiedot

Päivämäärä:
31 toukokuun.
Hinta:
€85
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Suomen Gastronomien Seura

Tapahtumapaikka

Kokkikoulu Espa
Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
Kotisivu:
https://www.kokkikouluespa.fi

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.

Please log in to register