
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Työpaja: Ari Ruohon riistaruokakurssi
6.11.2019 @ 18:00 - 7.11.2019 @ 22:00
€100
Suomen Gastronomien Seuran Suomalainen huippugastronomia -teemavuosi saa upean lisän Ari Ruohon ideoimasta ja toteuttamasta kaksipäiväisestä riistaruokakurssista.
Ari tunnetaan väsymättömästä työstä niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin suomalaisten raaka-aineiden puolesta puhujana. Ari tekee niin kuin opettaa – ravintola Nokan keittiömestari tuntee niin kalastuksen kuin monipuolisen metsästyksen salat ja ravintola Nokka tunnetaan riistaruoista ja pientilatuottajien huippuraaka-aineista valmistetuista annoksistaan.
Aloitamme kurssin, kuten vanha keittokirja opettaa: mene metsään, saalista ja nylje saaliseläin. Jahtipäivä toteutetaan Bosgårdin kartanon tilalla Porvoossa 6.11.2019 päivällä. Tarkempi kellonaika selviää lähempänä tapahtumaa. Samalla saamme mahdollisuuden tutustua tilan toimintaan. Jahdin yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. Osallistuminen ja jahdin seuraaminen sivusta ei edellytä aikaisempaa kokemusta metsästämisestä. Jos olet kokenut metsästäjä, ole hyvä ja kerro toiveesi. Nautimme luonnossa kenttälounaan.
Kurssin toisena päivänä 7.11.2019 valmistamme illallisen Ravintola Nokan Kokkikoulu Kokassa. Menu koostuu edellisen päivän saaliista sekä vähemmän käytetyistä ruhon osista. Arin opastuksella valmistamme sorsan sisäelimistä, peuran sydämestä ja maksasta ja kauriin kielestä korkeatasoisen illallisen. Jälkiruoan valmistamme kauden parhaista omenista.
Mukaan mahtuu 10 metsästyksestä, ulkoilusta ja riistaruoasta kiinnostunutta gastronomia. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että molempiin päiviin osallistujat ovat etusijalla.
Maksutiedot:
Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry FI13 1470 3000 0545 21 (Nordea)
Viitenumero: 20226
Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.