Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

tammikuu 2020

Kuukausilounas, ravintola Alexanderplats

tammikuu 22. @ 13:00 - 15:00
Aleksanderplats, Eteläesplanadi 22
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
€35

Syyskuun lopulla 2019 avattu Alexanderplats sijaitsee Eteläesplanadilla vastapäätä Svenska Teaternia. Ravintoloitsijoina toimivat Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele. Toisensa ja hengenheimolaisuutensa parivaljakko löysi jo omina opiskeluvuosinaan Perhossa. Olla Espalla, jo sijainti luo omanlaisensa fiiliksen. Kaikenlaisia ihmisiä kellon ympäri, Kantele ja Gullichsen huoahtavat. Nimi Alexanderplats kertoo mannermaisuudesta. Ja määreet ”brasserie” ja ”pub” rentoudesta, mutta laadusta tinkimättä. Ravintola tarjoaa klassikkoannoksia, jotka eivät turhia kikkailuja kaipaa. Ruokalajien informatiivisista nimistäkin tajuaa, mitä ne ovat. Keittiö pidetään auki aina keskiyöhön. MENU Pikku-blini, muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia…

Lue lisää »

Työpaja: Suomalaiset kalat, Markus Aremo – Gastronomilta gastronomille

tammikuu 29. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Gastronomilta gastronomille -työpajateemavuoden käynnistää Markus Aremon suunnittelema kotimaisiin kaloihin keskittyvä työpaja. Aremo vietti vuoden vaihteessa kuukauden Japanissa Suomen Japanin instituutin residenssivieraana. Hiso-Yunotsun pienessä kylässä, Shimanen prefektuurissa Aremon laadukkaisiin paikallisiin raaka-aineisiin pohjautuvat, mutta totutusta poikkeavat annokset ihastuttivat japanilaisia hyvän ruoan ystäviä. Kuukauden aikana kertyi myös monenlaisia uusia kokemuksia niin japanilaisesta keittiöstä kuin japanilaisten suhtautumisesta ruokaan. Opimme valmistamaan kotimaisia kaloja eri tekniikoin ja illan menussa maistuu myös Aremon Japanin matkan tuliaiset. Tervetuliaismalja Bottega Bio Prosecco Extra Dry Juuressilakkaa, seesamiöljy-balsamicomarinoitua silakkaa ja marinoidut…

Lue lisää »

helmikuu 2020

Kuukausipäivällinen Bistro O Mat, Tapiola

helmikuu 12. @ 17:00 - 20:00
Bistro O Mat, Tapiola, Länsituuli 5
Espoo, 02100 Suomi
+ Google Map
€55
gourmet

Espoon Tapiolan kaupan ja kulttuurin sydän AINOA kätkee sisäänsä Food Gardenin, josta löytyy herkkuja moneen makuun. Sen helmi on yrittäjäpariskunta Marko ja Päivi Palovaaran luotsaama ravintola Bistro O Mat, joka tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Ravintolan juuret ovat Kirkkonummella, jossa se on palvellut hyvän ruoan ystäviä jo kymmenen vuoden ajan. Pääsemme nyt tutustumaan espoolaisten iloksi lokakuussa 2019 avautuneeseen Bistro O Mat Tapiolaan Suomen Gastronomien Seuran jäsenille räätälöidyn menun merkeissä. Ainoaan tullessa kannattaa tutustua…

Lue lisää »

Gastronomien Masterchef -kisa 2020

helmikuu 26. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85
jäsenhakemus

Toivottu ja odotettu gastronomien kokkikilpailu järjestetään helmikuun työpajassa. Kokkikisa toteutetaan parikilpailuna. Kokkikoulu Espalla kisailijoita odottaa aidot MasterChef-mysteerilaatikot, joiden sisältä paljastuvista kotimaisista raaka-aineista kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin illallisen tuomareiden arvosteltaviksi. Päätuomarina toimii Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi. Tuomaristo hyödyntää ammattikilpailujen arvostelu- ja pisteytystapaa arvioidessaan kilpailijoiden annoksia. Myös keittiötyöskentely tulee vaikuttamaan pisteisiin. Kilpailijoille varataan pieni hetki suunnitteluun ja reseptien hiomiseen ennen ruoanlaittoon ryhtymistä. Kisan päätteeksi nautimme Kokkikoulu Espan valmistaman illallisen ja käymme läpi kisan tulokset. Tervetuloa mukaan opettavaiseen ja hauskaan kisaan! Maksutiedot:…

Lue lisää »

huhtikuu 2020

Uutuuskomedia Le Coq – taistelu ravintolasta ja teemamenu

huhtikuu 16. @ 16:30 - 21:30
Ravintola Graniittilinna, Säästöpankinranta 6
Helsinki, 00530 Suomi
+ Google Map
€86

TILAISUUS ON PERUTTU KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI. Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämön kevään uutuus esitys on kuin gastronomeille tilattu! ”Le Coq – taistelu ravintolasta ammentaa huumoria huippu- kokeista, ei ihan niin huippukokeista, Michelin-tähdistä, ravintolakriitikosta ja rakkaudesta ranskalaiseen keittiöön.” Ennen esitystä virittäydymme ranskalaiseen ravintolatunnelmaan ravintola Graniittilinnassa Le Coq –teemamenulla. Teatteri-ilta on AVEC-tilaisuus. Muutamia paikkoja on vielä vapaana, joten toimi nopeasti! Le Coq –teatterimenu Ankkaterriini pikkelöityä sipulia ja paistettua briossia Entrecôte, bèarnaisekastiketta ja tryffelillä maustettua perunagratiinia Suklaaparfait, appelsiinisiirappia, karamellisoitua pekaanipähkinää Kahvi / tee Helsingin kaupunginteatteri, Arena-näyttämö…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.