Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

helmikuu 2021

Gastronomien MasterChef -kisa 2021 – Gastronomilta gastronomille –

helmikuu 17. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

TAPAHTUMA ON PERUTTU VALLITSEVAN TILANTEEN VUOKSI. Yritämme järjestää tilaisuuden vuoden 2021 aikana. Ensimmäinen Gastronomien MasterChef -kilpailu antoi osallistujille upean kokemuksen kelloa vasten kokkaamisesta ja tiiviistä kilpailutunnelmasta nauttien. Palaute kisa-annoksista ja kanssakilpailijoiden annoksien maistaminen tarjosi upean oppimismahdollisuuden gastronomian saralla. Nyt on jälleen mahdollista voittaa hieno MasterChef -kiertopalkinto kotiin, sillä helmikuun työpajassa kilpaillaan gastronomien välisestä mestaruudesta. Kisa toteutetaan parikilpailuna ja mysteerilaatikon raaka-aineista valmistetaan kaksi kolmen ruokalajin illallista: toinen tuomareiden arvosteltavaksi ja toinen kilpailijoiden maistettavaksi. Päätuomarina toimii ravintoloitsija Kristian Vuojärvi ja toisena tuomarina…

Lue lisää »

Kuukausilounas 18.2.2021, ravintola Jord

helmikuu 18. @ 15:00 - 17:00
Ravintola Jord, Vironkatu 8
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
€42

TAPAHTUMA ON PERUTTU VALLITSEVAN TILANTEEN VUOKSI. Jord on Michelin-tähdellä palkitun ja vuoden ravintolaksi 2014 valitun Askin rento pikkusisko. Kruununhaassa sijaitsevassa kortteliravintolassa valmistetaan Filip Langhoffin johdolla konstailemattomia annoksia kotimaisten pientuottajien luomuaineksista. Jordissa luomua suositaan myös juomissa, joista vastaa Linda Stenman-Langhoff. Menu Black Angus -tartaria Hongolan tilalta Jordin tapaan *** Kuhaa, persiljaa ja voita *** Tyrniparfait, kauraa ja karamellikastiketta Menuun voi tulla pieniä muutoksia, jos raaka-aineiden saatavuudessa tiloilta ja kalastajilta on haasteita. Maksutiedot: Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry FI13 1470 3000 0545…

Lue lisää »

maaliskuu 2021

Vuosikokous 10.3.2021

maaliskuu 10. @ 18:00 - 20:00

Suomen Gastronomien Seuran sääntömääräinen vuosikokous järjestetään keskiviikkona 10.3.2021 alkaen klo 18.00.  Kokous järjestetään etäyhteyden avulla. Kokoukseen tulee ilmoittautua etukäteen nettisivujen kautta tai ilmoittautumalla sihteerille viimeistään su 7.3.2021. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja ohjeet kokoukseen muutamaa päivää ennen kokousta.  Kokouksessa käsitellään sääntöjen 3. pykälässä mainitut asiat. Vuosikokouksen esityslistan löydät jäsenille -osiosta. Muu kokousmateriaali on jaettu sihteerin lähettämänä ja/tai jaetaan kokouksessa.

Lue lisää »

Gastronominen luentosarja 2021 – Noma ja Me – Kim Mikkola ja Toni Toivanen

maaliskuu 30. @ 18:00 - 19:00
Etäyhteys
gastronomit

Kim Mikkola ja Toni Toivanen käynnistävät kevään 2021 gastronomian luentosarjan kertomalla, millä tavalla tanskalaisravintola Noma vaikutti heidän uraansa ja minkälaisia työelämyksiä työ ympäri maailmaa toi tullessaan. Kim Mikkola tunnetaan Michelin-tähdellä palkitusta Inari-ravintolasta ja Toni Toivanen tempasi Japanista palattuaan onnistuneen Aki pop up -ravintolan pystyyn suomalaisten herkuttelijoiden iloksi. Nuoret ammattilaiset kertovat Noma-kokemusten lisäksi ajatuksiaan koronakriisin jälkeisestä maailmasta ja siitä, mitkä voisivat olla suomalaisen keittiön menestystarinan reseptejä. Gastronomeilla on mahdollisuus nauttia seitsemän ruokalajin ”Ripaus Inaria” -menu luennon jälkeen. Ravintola Inarin kausittain vaihtuva…

Lue lisää »

huhtikuu 2021

Gastronominen luentosarja 2021 – Molekyyligastronomian parhaat palat – Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara

huhtikuu 7. @ 18:00 - 19:00

Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia Turun yliopistossa ja keittiömestari Tatu Lehtovaara luennoivat molekyyligastronomiasta gastronomeille. Hopia on kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä lähtien, ja yhdessä Tatu Lehtovaaran kanssa he ovat järjestäneet luonnontieteellis-gastronomisen MG ruokaklubin tapahtumia jo yli 10 vuoden ajan. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Vuosien varrella on tehty useita kokeita ja havaintoja, ja opittu yhdessä lisää maailman huippuravintoloidenkin ruoanvalmistusta muokanneista menetelmistä. Mitä annettavaa tieteellä on korkealle keittotaidolle ja arkiselle kokkaukselle ja…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.