Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Etsi aja Näkymät navigointi

Tapahtuma Views Navigation

huhtikuu 2021

Gastronominen luentosarja 2021 – Suomalaisesta gastronomiasta – Johanna Mäkelä

21 huhtikuun. @ 18:00 - 19:00

Kuva: Linda Tammisto Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori ja kasvatustieteellisen tiedekunnan dekaani Johanna Mäkelä luennoi suomalaisesta ruokakulttuurista gastronomeille. Miten gastronomia näkyy ja maistuu suomalaisten arjessa ja juhlassa? Minkälainen on kulinaarinen perintömme? Minkälainen rooli herkullisuudella on ruokakasvatuksessa ja millä tapaa ruokataju-mallia voi hyödyntää suomalaisen gastronomian arvostuksen kohottajana? Luento ja siihen liittyvä keskustelutilaisuus on ilmaistapahtuma jäsenille eikä edellytä erikseen ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!   Luennon päätteeksi suosittelemme lämpimästi tilaamaan Michelin-ravintoloitsija Toni Kostianin suunnitteleman illallisen, jonka voi tilata The Platformin kautta. Monia tunnustuksia niittänyt Kostian…

Lue lisää »

toukokuu 2021

Gastronominen luentosarja 2021 – Mistä maku ja herkullisuus muodostuvat ja miten moniaistinen kokeminen vaikuttaa ruokailukokemukseen? – Mari Sandell

5 toukokuun. @ 18:00 - 19:00

Kuva: Maarit Kytöharju Professori Mari Sandell Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta sekä Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta avaa gastoronomeille moniaistista kokemusta ja herkullisen maun yleisiä ja yksilöllisiä aistimaailmoja. Sandell toimii myös Kaffeli ry:n puheenjohtajana. Ruokakulttuuriseura perustettiin vuonna 2010 toteuttamaan Turun kulttuuripääkaupunkivuosi ruokakulttuuriohjelmaa. Kaffelia on kiittäminen mainion Neitsytperunafestivaalin toteuttamisessa. Alfred Kordelinin säätiö myönsi huhtikuussa 2021 Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnon Lounas-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffelille. Luento ja siihen liittyvä keskustelutilaisuus on ilmaistapahtuma jäsenille eikä edellytä erikseen ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!     Luennon päätteeksi suosittelemme…

Lue lisää »

Gastronominen luentosarja 2021 – Jatkuvaa parantamista – Joni Kiiski

19 toukokuun. @ 18:00 - 19:00

Olen vieraillut Haaga-Heliassa vuodesta 2014 lähtien kertomassa restonomiopiskelijoille seuramme toiminnasta ja keskustelemassa suomalaisesta ruokakulttuuriin ja gastronomiaan liittyen. On erittäin opettavaista haastaa opiskelijoita ja kuunnella herkällä korvalla heidän ajatuksia. Esityksessäni on vahva jatkuvan parantamisen teema. Esittelen opiskelijoille erilaisia menetelmiä ja työkaluja, joilla he pystyvät parantamaan laatua ja asiakastyytyväisyyttä työelämään siirtyessään. Esittelen gastronomeille Haaga-Heliassa käytettyä materiaalia ja opiskelijoiden kanssa yhdessä tehtyjä harjoitustöitä. Luennon päätteeksi suosittelemme lämpimästi tilaamaan illallisen ravintola Spisistä, joka oli Vuoden ravintola 2015. Keittiömestari Antero Aurivuo kertoo kuulumiset ja esittelee…

Lue lisää »

Suosittu gastronomien Caesarsalaattipakkaus tekee paluun!

24 toukokuun.
€10

Gastronomien pyynnöstä uusimme viime vuoden caesarsalaattitarjouksen yhdessä kannatusjäsenemme Ahlbergin puutarhan kanssa. Gastronomien caesarsalaattipakkaus sisältää kaksi rapsakkaa Ahlbergin roomansalaattikerää, perinteistä caesarsalaattikastiketta ja juureen leivotusta hapanjuurileivästä tehtyjä yrttikrutongeja. Paketin hinta on 10 €. Valmistamme rajoitetun määrän paketteja, joten toimi nopeasti ja tilaa omasi ennen kuin loppuvat. Jakelu tapahtuu maanantaina 24.5.2021 Töölöntorilla klo 17.00 – 17.15 ja Kolmen sepän patsaalla 17.45 – 18.00. Ole ystävällinen ja ilmoita Jonille p.040 720 1194, jos olet myöhässä tai et löydä jakelupistettä. Voit myös samalla hakea Gastronomilta…

Lue lisää »

kesäkuu 2021

Gastronomien kesäjuhla 2021 Tähtitorninvuoren Observatoriolla

16 kesäkuun. @ 14:00
Tähtitorninvuoren Observatorio, Koperniuksentie 1
Helsinki, Suomi
+ Google Map
€55

Järjestämme kesäjuhlat arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa, vuonna 1834 Tähtitorninvuorelle valmistuneella observatoriolla. Markus Aremon johdolla grillistä valmistuu Hongola Gårdin Black Angus-häränlihaa. Lounaaseen sisältyy alkukesän sesongin raaka-aineista valmistettuja alkupaloja ja jälkiruoka. Tervetuliaismalja sisältyy myös hintaan. Nautimme kesäpäivästä ja lounaasta vapaasti seurustellen observatorion etupihalla. Ilmoittautumiset nettisivujen kautta. Tarvittaessa voit ilmoittautua myös seuran sihteerille arja.porvali@gastronomit.fi tai p. 040 868 4039/Arja. Mahdolliset erikoisruokavaliot ja muut rajoitteet ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kesäjuhla on avec-tilaisuus. Osallistumismaksu 55 € suoritetaan ilmoittautumisvahvistuksen saatuasi Suomen Gastronomien Seuran tilille FI13 1470 3000…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.