Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Etsi aja Näkymät navigointi

Tapahtuma Views Navigation

syyskuu 2021

Kala- ja äyriäistyöpaja 23.9.2021

23 syyskuun. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Australialainen ravintoloitsija ja keittiömestari Josh Niland on mullistanut monen ajatukset siitä, miten koko kalan voi hyödyntää. Hänen kirjansa The Whole Fish ja Take One Fish ovat suuren kiinnostuksen kohteena ympäri maailmaa. Sydneyssä sijaitsevan ravintola Saint Peterin ja Fish Butchery -kalakaupan annoskuvat saavat kalaruokien ystävät haukkomaan henkeä – miten innovatiivista, miten herkullista! Valmistamme Nilandin pioneerityön inspiroimana kala- ja äyriäisruokiin keskittyvän viiden ruokalajin illallisen keittiömestari ja Kespron kehityspäällikkö Harri Veckmanin opastuksella. Opimme sesongin kalojen käsittelyä ja valmistamme eri tekniikoin mereneläviä. Menu Rapeaa…

Lue lisää »

lokakuu 2021

Kuukausilounas 13.10.2021 kortteliravintola Egossa

13 lokakuun. @ 13:00
Kortteliravintola Ego, Korkeavuorenkatu 27
Helsinki, 00130
+ Google Map
€45

Kortteliravintola Ego sijaitsee 1889 rakennetussa talossa, jonka ulkoasu mukailee Firenzen palatseja. Se on mutkaton viihtymispaikka kaikille hyvän ruuan, juoman, seuran ja tarinoiden ystäville. Ego tarjoaa lempiruokien klassikoita ja luo myös uusia suosikkiherkkuja. Egon keittiöpäällikkö Kalle Tanner sanoo: ”Ruoan ei tarvitse olla vakavaa. Jos annos on valmistettu hyvällä fiiliksellä, se näkyy ja maistuu lopputuloksessa. Liika yrittäminen tekee ruuasta pinnallista. Silloin siitä puuttuu sielu ja lämpö. Hyvä ruoka voi olla herkullisen lisäksi myös sopivasti leikkisää. Vaihtuvat annokset ovat inspiraation ja kokeilunhalun helmiä…

Lue lisää »

Työpaja 28.10.2021, Singaporelainen keittiö osa II / Joni Kiiski

28 lokakuun. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Gastronomilta gastronomille -teemavuonna 2020 järjestettiin singaporelaisen keittiön työpaja, jonka veti Joni Kiiski. Vaikka korona esti mauste- ja ruokaostokset Kaakkois-Aasiasta, työpaja tarjosi erittäin autenttisen kokemuksen saarivaltion keittiöstä. Nyt suosittu työpaja saa jatkoa! Viime kerralla valmistettiin singaporelaisen keittiön ikonisia ruokalajeja, joita on vaikea löytää Singaporen ulkopuolelta, varsinkaan oikeaoppisesti valmistettuina. Singaporelainen keittiö koostuu kiinalaisesta, malesialaisesta ja intialaisesta keittiöstä paikallisilla fuusioilla ja makutottumuksilla sävytettynä. Myös tällä kertaa Joni on valinnut mielenkiintoisia annoksia tarjoamaan herkullisen läpileikkauksen kaupunkivaltion tarjonnasta. Työpajan hinta on 85 euroa/henkilö. Illallisella on…

Lue lisää »

marraskuu 2021

Martinpäivän hanhi-illallinen 10.11.2021 ravintola Zinnkellerissä

10 marraskuun. @ 18:00
Ravintola Zinnkeller, alasali, Meritullinkatu 25
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
€43

Jäsenten toivomuksesta kokoonnumme ravintola Zinnkelleriin nauttimaan perinteikästä Martinpäivän hanhea. Martinpäivä on hyvän ruoan ja juoman sekä vieraanvaraisuuden ja anteliaisuuden päivä. Vietto juontuu sekä katolilaisesta pyhimys Martinus Toursilaisesta ja uskonpuhdistaja Martti Lutherista. Ravintolapäällikkö Nina Palomäki-Wiegand ja hänen isänsä Wolfgang Wiegand odottavat meitä tunnelmalliseen alasaliinsa. Antautukaamme heidän huomaansa Martinpäivän iltana Helsingin vanhimmassa ”etnisessä”, joka on toiminut samalla nimellä, samassa osoitteessa ja samassa suvussa jo 40 vuotta. Menu Perinteinen mustakeitto lisukkeineen Hanhenpaistia Zinnkellerin tapaan, punakaalia, persiljaperunaa, punaviinikastiketta Pihlajanmarjaparfée Kahvi tai tee Menun hinta…

Lue lisää »

Työpaja 23.11.2021, Markus Aremon kastikekurssi

23 marraskuun. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85
gourmet

Kastikkeilla on väliä. Ne täydentävät tai tuovat kontrasteja annokseen. Herkullisuus korreloi usein annoksen mehevyyden kanssa. Kastikkeet yhteensovittavat annoksen makuja ja niillä saadaan annos näyttämään upealta. Keittiömestari Markus Aremon kastikekurssilla sukelletaan kastikkeiden salaisuuksien pariin niin klassisia peruskastikkeita kuin uuden maailman kastikkeita valmistamalla, gastronomista puhetta unohtamatta. Nautimme yhdessä illallisen Kokkikoulu Espalla kurssin päätteeksi. Maksutiedot: Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry FI13 1470 3000 0545 21 (Nordea) Viitenumero: 20213

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.