Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

syyskuu 2020

Kuukausi-illallinen: ravintola Finnjävel

syyskuu 9. @ 18:00 - 21:00
Ravintola Finnjävel, Ainonkatu 3
Helsinki, 00100 Suomi
+ Google Map
€49

Finnjävel kattaa tarjolle suomalaisen sielunmaiseman koko kirjossaan. Finnjävelissä pääsee nauttimaan Suomen metsistä, järvistä, tuntureilta ja pelloilta kumpuavia makuja ja elämyksiä. Finnjävel syntyi, kun kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen alkoivat tutkia omia juuriaan ja suomalaista ruokakulttuuria. Finnjävel oli kaksivuotinen projektiravintola vuosina 2016– 2018. Lyhyessä ajassa siitä tuli legenda sekä Suomessa että ulkomailla. Nyt legenda on syntynyt uudestaan. Menu Kalapöydän herkkuja *** Toripiirakka *** Paistettua kuhaa ja savustettua voikastiketta *** Mustikkapiirakkaa ja maitojäätelöä Viisisuositukset: 45 €/henkilö, ruokajuomat jokainen maksaa itse paikan…

Lue lisää »

Työpaja: singaporelainen keittiö – Joni Kiiski

syyskuu 23. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Keväältä (8.4.2020) siirtynyt singaporelainen keittiön työpaja järjestetään keskiviikkona 23.9.2020 Kokkikoulu Espassa. Gastronomilta gastronomille -työpajateemavuoden ajatuksena on jakaa jäsenistön kesken gastronomista osaamista ja oppia yhdessä lisää ruokaa valmistaen. Asuin neljä vuotta Singaporessa ja tutustuin perin juurin singaporelaiseen keittiöön. Luin keittokirjoja, paikallisia ruoka-oppaita ja -lehtiä ja luonnollisesti söin paljon ulkona: nautin yksinkertaisia annoksia katukeittiöiden muovilautasilta, Michelin -tähtiravintoloiden hienostuneita annoksia ja kaikkea siltä väliltä. Keräsin myös paikallisia reseptejä hyödynnettäväksi koto-Suomessa. Haluan jakaa työpajassa parhaita reseptejäni ja kertoa osallistujille Singaporen monipuolisesta ruokakulttuurista. Koska Singaporen…

Lue lisää »

Pohjois-Karjalasta lanttukukkoa

syyskuu 24. @ 17:00 - 18:30
€22

Olen nauttinut tähän mennessä parasta savokarjalaista perinneruokaa ja matkaevästä jo vuosia anopin mökille perheen kanssa matkatessa. Näinpä uskalsin ehdottaa seuran johtokunnalle, jospa näinä kovina aikoina tarjoamme kaikille gastronomeille mahdollisuuden tutustua ja maistaa itäsuomalaista herkkua. Kukot valmistetaan Kilkan tilan vanhaan navettaan rakennetussa kotileipomossa Kolin eteläpuolella. Gastronomien kukot paistetaan tiistaina ja laitetaan jäähdytettyinä Matkahuollon kyytiin keskiviikkona. Kukot jaetaan gastronomeille torstaina 24.9.2020. Jakelupisteinä tutut Rock'n'Roll McDonald'sin parkkipaikka klo 17:00, Töölöntori klo 17:20 ja Kolmen sepän patsas klo 18:00. Noin kilon painoisen Kukon hinta…

Lue lisää »

lokakuu 2020

Gastronomien parempi silakkalaatikko

lokakuu 6.
€10

Tarjoamme mahdollisuuden ostaa erinomaista silakkalaatikkoa silakkamarkkinaviikolla. Tuotto käytetään kirjaprojektimme tukemiseen. Puheenjohtaja haastatteli keittiömestarikonkareita ja keräsi talteen heidän vinkkejä ja neuvoja perinteisen silakkalaatikon tekemiseen. Teimme kolme eri testiversiota kaiken kerätyn tiedon pohjalta ja keräännyimme kokeneen raadin kanssa Perhoon maistelemaan ja keskustelemaan täydellisestä reseptistä. Jorma Pohjolainen neuvoi käyttämään hieman vehnäjauhoa muna-maitosesoksessa. Markus Maulavirta jakoi Palacen muna-maitosuhteen: kuusi munaa yhteen litraan maitoa. Totesimme vähemmän munien määrän ja vehnäjauhon yhdistelmän toimivan paremmin. Keittiömestari Jari Mäkinen jakoi vinkit, mistä saa kunnon suolasilakkaa ja oli mukana…

Lue lisää »

Kuukausilounas, ravintola Skörd

lokakuu 13. @ 12:00 - 15:00
Ravintola Skörd, Fredrikinkatu 27
Helsinki, 00100 Suomi
+ Google Map
€29
gourmet

Ravintola Skörd on lähiruokaa ja juomaa parhaimmillaan. Helsinkiläisen Ravintola Skördin keittiössä pääkeittäjä Anton apureineen loihtii herkullisia makuelämyksiä mahdollisimman läheltä tulevista sesongin raaka-aineista, itse kerätyistä villiyrteistä ja marjoista sekä riistasta, kalasta ja luomukaritsasta. Kaikki ravintolan raaka-aineet ja juomat tulevat Suomesta. Menu ja juomat Naurista Rönnvik rose *** Peuraa, selleriä ja sherrykastiketta Hermannin lumoa *** Omenaa ja lampaanmaitoa Kuura Ice Menu saattaa muuttua vielä hiukan riippuen siitä, mitä raaka-aineita ravintola saa parhaimpana. Juomapaketti saatavilla hintaan 21€. Maksutiedot: Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.