Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

kesäkuu 2019

Kesäjuhla

kesäkuu 7. @ 13:00 - 18:00
Ravintola Suomenlinnan panimo, Suomenlinna 1 C
Helsinki, 00190 Finland
+ Google Map
€56
olut ravintola

Suomen Gastronomien Seuran kesäjuhlia vietetään perjantaina 7.6.2019 Suomenlinnassa. Tapaamme Kauppatorin itälaidalla, lauttaterminaalin myyntipisteen luona, Presidentinlinnan kohdalla klo 13.00. Jokainen ostaa itse oman lippunsa. Aloitamme klo 13.30 opastetulla Tapakulttuuri ja taide –kierroksella, jonka kesto on 1,5 h. Varaa sopivat jalkineet ja asu ulkona liikkumiseen ja sään mukaan. Kierroksen aikana kuulemme upseeriston ja kauppiaiden arjesta ja juhlasta, heidän taideharrastuksistaan sekä alueella toimineista käsityöläisistä. Oppaan johdolla tutustumme myös Ehrensvärd-museon kokoelmiin sekä Susisaarella sijaitsevaan englantilais-tyyliseen puistoon. Kierroksen jälkeen n. klo 15.00 ruokailemme ravintola Suomenlinnan Panimossa.  Ravintola…

Lue lisää »

elokuu 2019

Gastronomien Kallion kierros

elokuu 28. @ 18:00 - 22:00
Kallio, Helsinki, Fleminginkatu 12
Helsinki, 00530 Finland
+ Google Map
€55
kannatusjäsen

Tuskin mikään muu katu Helsingissä on kokenut niin suuren ravintolakulttuurimuutoksen viime vuosina kuin Fleminginkatu Helsingin Kalliossa. Viime vuoden laivaseminaarilla ideoitu Kallion kierros toteutetaan Kallion ravintoloiden järjestämän ravintolafestivaalien yhteydessä. Gastronomit kiertävät viisi festivaaliin osallistuvaa ravintolaa nauttien ravintolan antimista. Aloitamme kierroksen ÖL|UT Kaupparavintolasta ja päätämme kierroksen perinteiseen Ravintola Oivaan. Ravintolat järjestävät myös ohjelmaa illan aikana ja pyrimme ajoittamaan kierroksen niin, että pääsemme nauttimaan esityksistä. Kierrokseen ja hintaan kuuluu pieni ruoka-annos ja juoma jokaisessa ravintolassa. Mukaan mahtuu 15 ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen ravintolat ÖL|UT Kaupparavintola…

Lue lisää »

syyskuu 2019

Kuukausilounas: ravintola Nude

syyskuu 11. @ 13:00 - 16:00
Ravintola Nude, Kasarminkatu 44
Helsinki, 00130 Finland
+ Google Map
€35
gourmet

OLO- ja Emo -ravintolat saivat rinnalleen kolmannen ravintolan viime vuoden lokakuussa 2018, kun Kasarmikadulle aukesi viinin ja ruoan yhdistämiseen keskittyvä Nude. Ravintolan nimi ei ole sattumaa, vaan viittaa konseptiin, jossa ruoka elää viinisesonkien mukaan. Ravintolan konsepti on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Nuden ideana on yhdistää ravintola viinien verkkokauppaan. - Emme halua määritellä itseämme italialaiseksi tai pohjoismaalaiseksi ravintolaksi, vaan ruoka elää sen mukaan, millaisia viinejä kulloinkin juodaan, Olo Groupin ravintoloitsija, huippukokki Pekka Terävä sanoo. Nuden keittiömestarina toimii elokuun alusta Taneli Myllyvirta. Ravintola…

Lue lisää »

Työpaja: Satokauden kasvikset

syyskuu 25. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Suomalainen huippugastronomia -teemavuoden syyskauden käynnistää satokauden parhaisiin kasviksiin ja luonnon anteihin keskittyvä työpaja. Lontoossa ja Islannissa menestyksekästä kansainvälistä uraa luonut keittiömestari Tarja Silvani opastaa gastronomeja Kokkikoulu Espalla moderneihin keittiötekniikoihin. Hankimme kasvikset Ahlbergin puutarhalta, joka tunnetaan pääkaupunkiseudun huippuravintoloiden luottotoimittajana. Kannatusjäsenemme Kotipellon Puutarha tarjoaa osallistujien käyttöön Mimiksen yrtti- ja kukkasuolatuoteet. Pääset tutustumaan työpajassa ja kotona puutarhan omista yrteistä valmistettuihin laadukkaisiin gourmet-suoloihin. Työpajassa järjestetään myös kannatusjäsenemme Deliverde Puutarhat Oy:n yrttitunnistuskilpailu. Parhaan tuloksen saanut gastronomi saa Deliverden tuotepakettipalkinnon! Työpaja järjestetään hyvää palautetta osallistujilta saaneessa…

Lue lisää »

lokakuu 2019

Illallinen, Sofia Gastro

lokakuu 9. @ 17:00 - 20:00
Sofia Gastro, Unioninkatu 27 C
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
€74
vuoden ravintola 2017 grön

Kiseleffin talon toisessa kerroksessa sijaitseva Sofia Gastro on illallisravintola, joka ammentaa ideologiaansa sesonginmukaisista, laadukkaista raaka-aineista. Ravintola on mukana Kaupunkilaisten oma pelto -osuuskunnassa ja menut laaditaan pellolta pöytään - periaatteen mukaisesti sen mukaan, mitä sato kulloinkin tuo tullessaan. Gastronomeille suunniteltuun illallismenuun meidät johdattaa keittiöpäällikkö Viljami Broas. Upean illallisen lisäksi luvassa on pieni katsaus talon historiaan ja nykyhetkeen. Menu Tattaria, hapankaalia ja ruiskukkaa Pikkelöityä keltajuurta, suolaheinää ja kirveliä Karamellisoitua fenkolia ja näkkileipää Savustettua hauenmätiä, perunaa, sipuli-litsigeeliä ja tilliä Graavattua karitsaa, lehtikaalia ja…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.