Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

lokakuu 2019

Työpaja: Jälkiruoat – Suomalainen huippugastronomia

30.10.2019 @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85

Kokkimaajoukkueen kapteeni ja Suomen ensimmäisen Makeamestari-kilpailun voittanut Simo Pietarinen opastaa gastronomit jälkiruokien saloihin lokakuun työpajassa. Aloitamme illallisen Eero Mäkelän klassikkoreseptillä ja pääruoan jälkeen alamme maistelemaan työpajan makeita annoksia. Työpaja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua jäsenistöön yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta. Ryhmät vastaavat tietyn ruokalajin valmistamisesta ja viimeistelevät annokset Simon ohjaamana yhteiseen pöytään tarjoiltavaksi. Menun lisäksi on mahdollista nauttia siihen sovitettu viinipaketti 64 € (sisältää 6 kaatoa). Juomat maksetaan paikan päällä. Tervetuliaismalja Bottega Bio Prosecco Extra Dry   Karitsankaretta, lanttukakkua ja suolakurkkusabayon,…

Lue lisää »

marraskuu 2019

Työpaja: Ari Ruohon riistaruokakurssi

6.11.2019 @ 18:00 - 7.11.2019 @ 22:00
Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F
Helsinki, 00160 Suomi
+ Google Map
€100

Suomen Gastronomien Seuran Suomalainen huippugastronomia -teemavuosi saa upean lisän Ari Ruohon ideoimasta ja toteuttamasta kaksipäiväisestä riistaruokakurssista. Ari tunnetaan väsymättömästä työstä niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin suomalaisten raaka-aineiden puolesta puhujana. Ari tekee niin kuin opettaa – ravintola Nokan keittiömestari tuntee niin kalastuksen kuin monipuolisen metsästyksen salat ja ravintola Nokka tunnetaan riistaruoista ja pientilatuottajien huippuraaka-aineista valmistetuista annoksistaan. Aloitamme kurssin, kuten vanha keittokirja opettaa: mene metsään, saalista ja nylje saaliseläin. Jahtipäivä toteutetaan Bosgårdin kartanon tilalla Porvoossa 6.11.2019 päivällä. Tarkempi kellonaika selviää lähempänä tapahtumaa.…

Lue lisää »

Kuukausilouna: ravintola Il Trio

14.11.2019 @ 13:00 - 16:00
Ravintola Il Trio, Mannerheimintie 63
Helsinki, 00250 Suomi
+ Google Map
€46
gourmet

Helsingin Töölössä, lähellä Tullinpuomia, Mannerheimintien varrella sijaitsee italialaisravintola Il Trio. Ravintola on hillityn tyylikäs ja sen rauhallinen miljöö on monen lähiasukkaan suosiossa. Omistaja ja osa henkilökunnasta on kotoisin Italiasta. Keittiön reseptit ovat moderneja tulkintoja ikiaikaisista italialaissukujen päivällispöydistä. Menu Buratina Caprese – Tuore burrata-juusto, tomaatit, tryffelitahna Saltimbocca Pannacotta ja metsämarjat Kahvi/tee Suositusvalkoviinit: Ribolla Gialla (Puglia), 9,00 €/12 cl, 39 €/pullo Vermentino (Sardenia), 9,20 €/12 cl, 42€/pullo Suosituspunaviinit: Nebbiolo (Piemonte), 9,00 €/12 cl, 39 €/pullo Cannonau (Sardenia), 9,50 €/12 cl, 45 €/pullo…

Lue lisää »

joulukuu 2019

Jouluillallinen, ravintola Krog 16

12.12.2019 @ 19:00 - 22:00
Ravintola Krog 16, Munkkisaarenkatu 16
Helsinki, 00150 Suomi
+ Google Map
€42
ajankohtaista ruoasta

Tervetuloa gastronomien jouluillalliselle ravintola Krog 16:een! Superammattilaisten kanssa vuosia työskennellyt keittiömestari Markus Nikon isännöimä bistroravintola Krog 16 sijaitsee Munkkisaarenkadun ja Hylkeenpyytäjänkadun kulmassa ja nimi viittaa Munkkisaarenkadun osoitteeseen numero 16. Ruotsinkielestä napattu krog (ravintola, krouvi) puolestaan kertoo, että tyylissä mennään skandinaavisella, rennolla otteella, johon yhdistetään vaikutteita mm. Ranskan ja Espanjan keittiöistä. MENU Alkumalja *** LAMB & SEA BUCKTHORN Tartar kotimaisesta karitsasta, tyrniä, paahdettua muskottibriossia ja beurre noisette-dressing Heitlinger Spätburgunder Saksa, Baden 7€/12cl, 42€/plo *** ARCTIC CHAR & MISO Paistettua rautua, savustettua…

Lue lisää »

tammikuu 2020

Kuukausi-illallinen, ravintola Farouge

15 tammikuun. @ 18:00 - 21:00
Farouge, Fabianinkatu 9
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
€55

Joku saattaa muistaa ”pikku Farougen” Mannerheimintiellä ratikkahalleja vastapäätä. Sitten hurmasi se paljon tunnetumpi Farouge Yrjönkadulla Dianapuistossa 1995-2015. Libanonilainen ravintola Helsingissä! Aki Kallion ja Vivian Daaboulin kolmas Farouge löysi kotinsa Kasarmitorin laidalta Metso-yhtiön entisestä pääkonttorista. Ja sinne toteutui myös Vivianen suuri toive: talvipuutarha. Ravintolakriitikoilta paikka on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Mutta mezet edellä mennään taas. Keittiö on kirjaimellisesti liekeissä. Sali kattaa värikkään makujen kirjon. Kokonaisuuden silaukseksi tulee keittiön paistama libanonilainen leipä ja kenties Pohjoismaiden suurin libanonilaisten viinien lista. MENU Tabouli-salaatti Kolmea hummusta…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.