Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

huhtikuu 2019

Kuukausilounas, ravintola Inari

huhtikuu 10. @ 13:00 - 16:00
Ravintola Inari, Albertinkatu 19 A
Helsinki, 120 Finland
+ Google Map
€70
gourmet

Tervetuloa gastronomien kuukausilounaalle ravintola Inariin! Sensaatiomaisesti suoraan sijalle viisi Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä noussut Inari tekee omaleimaista ruokaa toinen jalka Suomessa ja toinen Aasiassa. Keittiöstä vastaavat Kim Mikkola ja hänen vaimonsa Evelyn Kim noudattavat sesonkeja ja ottavat kaikki uudet ideat heti käyttöön - lautasilla maistuvat suomalaiset raaka-aineet korealaisella twistillä. Meille on tarjolla Menu Inari (seitsemän ruokalajia), joka uusiutuu parin annoksen viikkovauhtia. Ilmoita samalla allergiat ja mahdolliset ruokavaliotoiveet. Ruokajuomat jokainen maksaa itse paikan päällä. Juomakokonaisuus neljä lasillista 34 €. Ilmoittautuminen…

Lue lisää »

Työpaja: suomalaisen huippugastronomian juuret

huhtikuu 24. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85
SGS_Bocuse_Kati-Laszka

Suomalainen huippugastronomia ei ole kehittynyt umpiossa. Idän ja lännen keittiöiden gastronomiset vaikutteet juurtuivat maahamme historiallisten tapahtumasarjojen, luonnon tarjoamien raaka-aineiden ja osaavien ihmisten kautta. Kuuden ruokalajin menu on suunniteltu rikasta gastronomista perinnettämme kunnioittaen ja kauden parhaita raaka-aineita hyödyntäen. Työpajan vetäjänä toimii porvoolaisravintola Sicapellen keittiömestari Simona Milazzo. Menulle on tarjolla varta vasten suunniteltu viinipaketti. Tervetuloa mukaan nauttimaan illallisesta ja annoksiin liittyvistä suomalaisen huippugastronomian tarinoista! Kämpin osterit *** Munakokkelia ja kaviaaria *** Valkoinen parsakeitto Ville Vallgrenin tapaan *** Pietarin kulibjaka Ekaterina Berghemin reseptiä…

Lue lisää »

toukokuu 2019

Kuukausilounas, ravintola Krog 16

toukokuu 8. @ 13:00 - 16:00
Ravintola Krog 16, Munkkisaarenkatu 16
Helsinki, 00150 Finland
+ Google Map
€29
gastronomit

Ravintola Krog 16 on moderni kokous- ja tilausravintola. Sijainti Munkkisaaressa Telakan kyljessä tuo oman kontrastinsa rujon ympäristön ja herkän annoskauneuden välille. Ravintolan nimi juontaa juurensa sanasta Krog, joka tarkoittaa skandinaavista bistroa. Ravintolan keittiössä rakastetaan sesongille tunnollista skandinaavista ruokaa, johon yhdistetään vaikutteita mm. Ranskan ja Espanjan keittiöistä. MENU CREAM OF ASPARAGUS Vaahdotettu keitto valkoisesta parsasta, pikkelöityä korvasientä, grillattua voita ja ketunleipää Viini: Chablis Saint Pierre LAMB, SPRING VEGGIES & VÄSTERBOTTEN CHEESE Karitsan niskaa ”24h”, Västerbottenjuustolla maustettua spelttiä, kevään vihanneksia, tummaa oliivikastiketta ja…

Lue lisää »

Työpaja: Suomalaisen huippugastronomian uusi aalto

toukokuu 27. @ 17:00 - 22:00
Kokkikoulu Espa, Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs
Helsinki, 100 Finland
+ Google Map
€85
workshop wienin leivonnaiset

Toukokuun työpajassa pääsemme tutustumaan maamme korkeatasoisen keittotaidon uuteen aaltoon ravintola Inarin Kim Mikkolan opastamana. Uuden aallon gastronomiaan liittyy vahva usko omaan tekemiseen ja näkemykseen. Mikkola tukeutuu makuun – jokaisella annokseen päätyvällä raaka-aineella pitää olla selkeä paikkansa annoksen harmonisessa makumaailmassa. Kööpenhaminalaisravintola Noman vuoropäällikkönä työskennellyt Mikkola kiersi maailmaa ja tutustui laaja-alaisesti eri ruokakulttuureihin. Mikkola hallitsee myös modernit keittiötekniikat. Luvassa on yllättävä ja kiehtova työpaja, joka tarjoaa taatusti mahdollisuuden uuden oppimiseen. Tervetuloa nauttimaan sesongin raaka-aineista rakennetusta menusta. Menu ja siihen sovitetut juomapaketti julkistetaan…

Lue lisää »

kesäkuu 2019

Kesäjuhla

kesäkuu 7. @ 13:00 - 18:00
Ravintola Suomenlinnan panimo, Suomenlinna 1 C
Helsinki, 00190 Finland
+ Google Map
€56
olut ravintola

Suomen Gastronomien Seuran kesäjuhlia vietetään perjantaina 7.6.2019 Suomenlinnassa. Tapaamme Kauppatorin itälaidalla, lauttaterminaalin myyntipisteen luona, Presidentinlinnan kohdalla klo 13.00. Jokainen ostaa itse oman lippunsa. Aloitamme klo 13.30 opastetulla Tapakulttuuri ja taide –kierroksella, jonka kesto on 1,5 h. Varaa sopivat jalkineet ja asu ulkona liikkumiseen ja sään mukaan. Kierroksen aikana kuulemme upseeriston ja kauppiaiden arjesta ja juhlasta, heidän taideharrastuksistaan sekä alueella toimineista käsityöläisistä. Oppaan johdolla tutustumme myös Ehrensvärd-museon kokoelmiin sekä Susisaarella sijaitsevaan englantilais-tyyliseen puistoon. Kierroksen jälkeen n. klo 15.00 ruokailemme ravintola Suomenlinnan Panimossa.  Ravintola…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.