Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

helmikuu 2021

Kuukausilounas 18.2.2021, ravintola Jord

helmikuu 18. @ 15:00 - 17:00
Ravintola Jord, Vironkatu 8
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
€42

TAPAHTUMA ON PERUTTU VALLITSEVAN TILANTEEN VUOKSI. Jord on Michelin-tähdellä palkitun ja vuoden ravintolaksi 2014 valitun Askin rento pikkusisko. Kruununhaassa sijaitsevassa kortteliravintolassa valmistetaan Filip Langhoffin johdolla konstailemattomia annoksia kotimaisten pientuottajien luomuaineksista. Jordissa luomua suositaan myös juomissa, joista vastaa Linda Stenman-Langhoff. Menu Black Angus -tartaria Hongolan tilalta Jordin tapaan *** Kuhaa, persiljaa ja voita *** Tyrniparfait, kauraa ja karamellikastiketta Menuun voi tulla pieniä muutoksia, jos raaka-aineiden saatavuudessa tiloilta ja kalastajilta on haasteita. Maksutiedot: Tilinumero: Suomen Gastronomien Seura ry FI13 1470 3000 0545…

Lue lisää »

maaliskuu 2021

Vuosikokous 10.3.2021

maaliskuu 10. @ 18:00 - 20:00

Suomen Gastronomien Seuran sääntömääräinen vuosikokous järjestetään keskiviikkona 10.3.2021 alkaen klo 18.00.  Kokous järjestetään etäyhteyden avulla. Kokoukseen tulee ilmoittautua etukäteen nettisivujen kautta tai ilmoittautumalla sihteerille viimeistään su 7.3.2021. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja ohjeet kokoukseen muutamaa päivää ennen kokousta.  Kokouksessa käsitellään sääntöjen 3. pykälässä mainitut asiat. Vuosikokouksen esityslistan löydät jäsenille -osiosta. Muu kokousmateriaali on jaettu sihteerin lähettämänä ja/tai jaetaan kokouksessa.

Lue lisää »

Gastronominen luentosarja 2021 – Noma ja Me – Kim Mikkola ja Toni Toivanen

maaliskuu 30. @ 18:00 - 19:00
Etäyhteys
gastronomit

Kim Mikkola ja Toni Toivanen käynnistävät kevään 2021 gastronomian luentosarjan kertomalla, millä tavalla tanskalaisravintola Noma vaikutti heidän uraansa ja minkälaisia työelämyksiä työ ympäri maailmaa toi tullessaan. Kim Mikkola tunnetaan Michelin-tähdellä palkitusta Inari-ravintolasta ja Toni Toivanen tempasi Japanista palattuaan onnistuneen Aki pop up -ravintolan pystyyn suomalaisten herkuttelijoiden iloksi. Nuoret ammattilaiset kertovat Noma-kokemusten lisäksi ajatuksiaan koronakriisin jälkeisestä maailmasta ja siitä, mitkä voisivat olla suomalaisen keittiön menestystarinan reseptejä. Gastronomeilla on mahdollisuus nauttia seitsemän ruokalajin ”Ripaus Inaria” -menu luennon jälkeen. Ravintola Inarin kausittain vaihtuva…

Lue lisää »

huhtikuu 2021

Gastronominen luentosarja 2021 – Molekyyligastronomian parhaat palat – Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara

huhtikuu 7. @ 18:00 - 19:00

Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia Turun yliopistossa ja keittiömestari Tatu Lehtovaara luennoivat molekyyligastronomiasta gastronomeille. Hopia on kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä lähtien, ja yhdessä Tatu Lehtovaaran kanssa he ovat järjestäneet luonnontieteellis-gastronomisen MG ruokaklubin tapahtumia jo yli 10 vuoden ajan. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Vuosien varrella on tehty useita kokeita ja havaintoja, ja opittu yhdessä lisää maailman huippuravintoloidenkin ruoanvalmistusta muokanneista menetelmistä. Mitä annettavaa tieteellä on korkealle keittotaidolle ja arkiselle kokkaukselle ja…

Lue lisää »

Gastronominen luentosarja 2021 – Suomalaisesta gastronomiasta – Johanna Mäkelä

huhtikuu 21. @ 18:00 - 19:00

Kuva: Linda Tammisto Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori ja kasvatustieteellisen tiedekunnan dekaani Johanna Mäkelä luennoi suomalaisesta ruokakulttuurista gastronomeille. Miten gastronomia näkyy ja maistuu suomalaisten arjessa ja juhlassa? Minkälainen on kulinaarinen perintömme? Minkälainen rooli herkullisuudella on ruokakasvatuksessa ja millä tapaa ruokataju-mallia voi hyödyntää suomalaisen gastronomian arvostuksen kohottajana? Luento ja siihen liittyvä keskustelutilaisuus on ilmaistapahtuma jäsenille eikä edellytä erikseen ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!   Luennon päätteeksi suosittelemme lämpimästi tilaamaan Michelin-ravintoloitsija Toni Kostianin suunnitteleman illallisen, jonka voi tilata The Platformin kautta. Monia tunnustuksia niittänyt Kostian…

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.