Gastronomien kesäjuhla 2021 Tähtitorninvuoren Observatoriolla

Tähtitorninvuoren Observatorio Koperniuksentie 1, Helsinki

Järjestämme kesäjuhlat arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa, vuonna 1834 Tähtitorninvuorelle valmistuneella observatoriolla. Markus Aremon johdolla grillistä valmistuu Hongola Gårdin Black Angus-häränlihaa. Lounaaseen sisältyy alkukesän sesongin raaka-aineista valmistettuja alkupaloja ja jälkiruoka. Tervetuliaismalja sisältyy myös hintaan. Nautimme kesäpäivästä ja lounaasta vapaasti seurustellen observatorion etupihalla. Ilmoittautumiset nettisivujen kautta. Tarvittaessa voit ilmoittautua myös seuran sihteerille arja.porvali@gastronomit.fi tai p. 040 868 […]

€55

Kuukausilounas 11.8.2021 ravintola Savoyssa

Ravintola Savoy, Salikabinetti, 7. kerros Eteläesplanadi 14, Helsinki

Ravintola Savoy on kuulunut helsinkiläisen ravintolamaailman ehdottomiin huippuihin 1930-luvulta asti. Marsalkka Mannerheim on osa ravintolan historiaa, ja sitä kautta mukaan tulee hitunen venäläisyyttäkin. Tammikuussa 2020 ravintola kunnostettiin ja remontoitiin yhteistyössä Artekin, Helsingin Kaupunginmuseon ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. Savoyn keittiötä ja salia johtaa Helena Puolakka, yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista. Ennen Suomeen palaamistaan keväällä 2019 Puolakka […]

€39

Gastronomien MasterChef 2021-kisa 25.8.2021

Kokkikoulu Espa Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs, Helsinki

Ensimmäinen Gastronomit MasterChef -kilpailu oli upea elämys. Iloinen kilpailutunnelma vei mukanaan. Kanssakilpailijoiden annoksien maistaminen ja huippuammattilaisten palaute antoivat ikimuistoisen oppimiskokemuksen gastronomiasta. Nyt on jälleen mahdollisuus kilpailla paremmuudesta ja voittaa gastronomien MasterChef-kiertopalkinto kotiin. Kisa toteutetaan parikilpailuna ja mysteerilaatikon raaka-aineista valmistetaan kaksi kolmen ruokalajin illallista: toinen tuomareiden arvosteltaviksi ja toinen kilpailijoiden maistettavaksi. Kilpailijoille varataan pieni hetki annoksien […]

€85

Kuukausilounas 15.9.2021 ravintola The Glassissa

Ravintola The Glass Mikonkatu 1, Kämp Galleria K1, Helsinki

Syyskuun kuukausilounasta nautimme aivan Helsingin keskustassa – Kämp Gallerian K1 kellarikerroksessa, ravintola The Glassissa. Sisään pääsee Kämp Galleria Helsingin kaikista ovista. Ravintola ei luokittele itseään fine dining -ravintolaksi, vaan paremminkin wow dining -ravintolaksi. Lautasella tarjotaan Pohjolan bistroa, jossa raaka-aineet tulevat läheltä ja mausteet kaukaa. Vaihtuvat valokuvanäyttelyt tuovat lounaalle aivan oman tunnelmansa ja mikä olisikaan parempaa […]

€29

Kala- ja äyriäistyöpaja 23.9.2021

Kokkikoulu Espa Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs, Helsinki

Australialainen ravintoloitsija ja keittiömestari Josh Niland on mullistanut monen ajatukset siitä, miten koko kalan voi hyödyntää. Hänen kirjansa The Whole Fish ja Take One Fish ovat suuren kiinnostuksen kohteena ympäri maailmaa. Sydneyssä sijaitsevan ravintola Saint Peterin ja Fish Butchery -kalakaupan annoskuvat saavat kalaruokien ystävät haukkomaan henkeä – miten innovatiivista, miten herkullista! Valmistamme Nilandin pioneerityön inspiroimana […]

€85

Kuukausilounas 13.10.2021 kortteliravintola Egossa

Kortteliravintola Ego Korkeavuorenkatu 27, Helsinki

Kortteliravintola Ego sijaitsee 1889 rakennetussa talossa, jonka ulkoasu mukailee Firenzen palatseja. Se on mutkaton viihtymispaikka kaikille hyvän ruuan, juoman, seuran ja tarinoiden ystäville. Ego tarjoaa lempiruokien klassikoita ja luo myös uusia suosikkiherkkuja. Egon keittiöpäällikkö Kalle Tanner sanoo: ”Ruoan ei tarvitse olla vakavaa. Jos annos on valmistettu hyvällä fiiliksellä, se näkyy ja maistuu lopputuloksessa. Liika yrittäminen […]

€45

Työpaja 28.10.2021, Singaporelainen keittiö osa II / Joni Kiiski

Kokkikoulu Espa Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs, Helsinki

Gastronomilta gastronomille -teemavuonna 2020 järjestettiin singaporelaisen keittiön työpaja, jonka veti Joni Kiiski. Vaikka korona esti mauste- ja ruokaostokset Kaakkois-Aasiasta, työpaja tarjosi erittäin autenttisen kokemuksen saarivaltion keittiöstä. Nyt suosittu työpaja saa jatkoa! Viime kerralla valmistettiin singaporelaisen keittiön ikonisia ruokalajeja, joita on vaikea löytää Singaporen ulkopuolelta, varsinkaan oikeaoppisesti valmistettuina. Singaporelainen keittiö koostuu kiinalaisesta, malesialaisesta ja intialaisesta keittiöstä […]

€85

Martinpäivän hanhi-illallinen 10.11.2021 ravintola Zinnkellerissä

Ravintola Zinnkeller, alasali Meritullinkatu 25, Helsinki

Jäsenten toivomuksesta kokoonnumme ravintola Zinnkelleriin nauttimaan perinteikästä Martinpäivän hanhea. Martinpäivä on hyvän ruoan ja juoman sekä vieraanvaraisuuden ja anteliaisuuden päivä. Vietto juontuu sekä katolilaisesta pyhimys Martinus Toursilaisesta ja uskonpuhdistaja Martti Lutherista. Ravintolapäällikkö Nina Palomäki-Wiegand ja hänen isänsä Wolfgang Wiegand odottavat meitä tunnelmalliseen alasaliinsa. Antautukaamme heidän huomaansa Martinpäivän iltana Helsingin vanhimmassa ”etnisessä”, joka on toiminut samalla […]

€43

Työpaja 23.11.2021, Markus Aremon kastikekurssi

Kokkikoulu Espa Pohjoisesplanadi 21 B, sisäpiha 4.krs, Helsinki

Kastikkeilla on väliä. Ne täydentävät tai tuovat kontrasteja annokseen. Herkullisuus korreloi usein annoksen mehevyyden kanssa. Kastikkeet yhteensovittavat annoksen makuja ja niillä saadaan annos näyttämään upealta. Keittiömestari Markus Aremon kastikekurssilla sukelletaan kastikkeiden salaisuuksien pariin niin klassisia peruskastikkeita kuin uuden maailman kastikkeita valmistamalla, gastronomista puhetta unohtamatta. Nautimme yhdessä illallisen Kokkikoulu Espalla kurssin päätteeksi. Maksutiedot: Tilinumero: Suomen Gastronomien […]

€85

Jouluillallinen 7.12.2021 ravintola Finnjävelissä

Ravintola Finnjävel Ainonkatu 3, Helsinki

Gastronomien joulujuhla tekee näyttävän paluun tänä vuonna, sillä olemme varanneet Finnjävelin Salin juhlakäyttöömme. Juhlimme samalla seuran 75-vuotista taivalta suomalaisen gastronomian vaalimisen ja kehittämisen parissa. Gastronomilta gastronomille -kirjanjulkistusjuhlat jäivät myös viime vuonna väliin, joten nyt on aika nostaa maljaa tällekin yhteiselle ponnistukselle. Mukaan mahtuu 60 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.   MENU Alkumalja *** Finnjävelin kalalajitelma ja tilliperunaa *** […]

€49

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.