Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hotelli Hesperian Steak Room -ravintolan Café de Paris -maustevoi

kesäkuu 17.

€5

Toukokuussa 1972 Mannerheimintien varteen, Hesperian puistoa vastapäätä avattu Hotel Hesperia näytteli merkittävää roolia Helsingissä pidetyssä ETYK-kokouksessa. Hotellin tiloissa toimi myös legendaarinen Hesperia-yökerho. Yökerhossa esiintyi maailman tähtiä, kuten Frank Zappa, Abba, James Brown ja Sammy Davies Jr. Viime vuosina Crowne Plazana tunnettu hotelli ottaa alkuperäisen nimensä käyttöön remontin valmistuttua tämän vuoden elokuussa. Löysimme Hesperian Steak Roomin alkuperäisen Café de Paris -maustevoin reseptin arkistojen kätköistä. Gastronomi Harri Veckman on järjestänyt yhdessä työnantajansa Arla Pron kanssa seuran jäsenille mahdollisuuden ostaa klassikkomaustevoita kesäkeittiöön.

200g maustevoipakettimaksaa 5 euroa ja 50 kpl maustevoin myynnistä saadut tuotot käytetään lyhentämättömänä tukemaan Gastronomilta gastronomille -kirjaprojektimme edistymistä. Tilaukset puhelimitse, kotisivujen kautta tai sähköpostilla sihteerille. Saat tilausvahvistuksen yhteydessä maksutiedot (viitenumero 20365).

Café de Paris -kastikkeen kehitti vuonna 1930 Mr. Boubier. Geneveläisen Restaurant du ’Coq d’Or’in omistaja antoi reseptin tyttärelleen, jonka aviomiehellä Sir Arthur Francis Dumontilla oli Café de Paris -panimo Genevessä, 26 Rue du Mont Blancilla (ravintola toimii edelleen samassa osoitteessa). Dumont muutti panimon menestyväksi ravintolaksi Cafe de Paris-kastikkeella ja ranskalaisten perunoiden kanssa tarjotun Entrecôten myynnin siivittämänä. Hesperian Café de Paris -maustevoin valmistamiseen tarvitaan 23 eri raaka-ainetta! Tästä huolimatta maustevoin maku on tasapainoinen ja herkullisen moniulotteinen: todellinen klassikko!

Maustevoit myydään tilausjärjestyksessä enintään 3 kpl maustevoipötköjä per ostos: näin useammat jäsenet pääsevät nauttimaan maustevoista. Voi sopii myös hyvin pakastettavaksi, jollet käytä sitä juhannuksen aikana. Tilaajille ilmoitetaan myös Helsingissä sijaitsevat jakelupistevaihtoehdot. Jakelu suoritetaan juhannusviikolla 16.-17.6. alkuillan aikana.

Ostosvinkki! Lähiruoan jakelu- ja myyntimalli REKO on oiva tapa hankkia laadukasta pihvilihaa useilta eri tuottajilta. Kannattaa tutustua REKO-tarjontaan esimerkiksi facebook-ryhmissä.

Tiedot

Päivämäärä:
kesäkuu 17.
Hinta:
€5
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:

Järjestäjä

Suomen Gastronomien Seura

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.