Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Gastronominen luentosarja 2021 – Suomalaisesta gastronomiasta – Johanna Mäkelä

huhtikuu 21. @ 18:00 - 19:00

Kuva: Linda Tammisto

Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori ja kasvatustieteellisen tiedekunnan dekaani Johanna Mäkelä luennoi suomalaisesta ruokakulttuurista gastronomeille.

Miten gastronomia näkyy ja maistuu suomalaisten arjessa ja juhlassa? Minkälainen on kulinaarinen perintömme? Minkälainen rooli herkullisuudella on ruokakasvatuksessa ja millä tapaa ruokataju-mallia voi hyödyntää suomalaisen gastronomian arvostuksen kohottajana?

Luento ja siihen liittyvä keskustelutilaisuus on ilmaistapahtuma jäsenille eikä edellytä erikseen ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!

 

Luennon päätteeksi suosittelemme lämpimästi tilaamaan Michelin-ravintoloitsija Toni Kostianin suunnitteleman illallisen, jonka voi tilata The Platformin kautta. Monia tunnustuksia niittänyt Kostian on ehdolla uutena tulokkaana maailman parhaita keittiömestareita The Best Chef -listalle. Valinnat Top100 -listalle tehdään syyskuun puolessa välissä Amsterdamissa järjestettävässä tilaisuudessa. Kostian on valinnut illalliselle omat suosikkinsa ravintola Grönissä vuosien varrella tarjotuista annoksista. Kostian kertoo lyhyesti Grönin kuulumiset ja esittelee illallisen luennon jälkeen.

Menu Grön
Grillattua perunarieskaa, kananmaksaa ja mustaherukkaa
Uunikuivattuja tomaatteja ja karviaismarjoja grillatun ruohosipuliöljyn ja tomaattimehun kanssa
Luomukananmunaa, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, suolattua sitruunaa ja lohenmätiä
Karamellisoitu sipulipiiras ja raparperichutneyta
Poronlihaliemi ja savustettua luuydintä
Poronlihahöystö, puikulaperunaa, suolattuja puolukoita ja kuivattua poronsydäntä
Mäntyvanukasta, kuusenkerkkää, marenkia ja mansikkamehuun säilöttyä Polka-mansikkaa

 

Tiedot

Päivämäärä:
huhtikuu 21.
Aika:
18:00 - 19:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Suomen Gastronomien Seura

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.