Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Gastronominen luentosarja 2021 – Molekyyligastronomian parhaat palat – Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara

7.4.2021 @ 18:00 - 19:00

Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia Turun yliopistossa ja keittiömestari Tatu Lehtovaara luennoivat molekyyligastronomiasta gastronomeille.

Hopia on kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä lähtien, ja yhdessä Tatu Lehtovaaran kanssa he ovat järjestäneet luonnontieteellis-gastronomisen MG ruokaklubin tapahtumia jo yli 10 vuoden ajan.

Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä luonnontieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Vuosien varrella on tehty useita kokeita ja havaintoja, ja opittu yhdessä lisää maailman huippuravintoloidenkin ruoanvalmistusta muokanneista menetelmistä.

Mitä annettavaa tieteellä on korkealle keittotaidolle ja arkiselle kokkaukselle ja entä mitä tieteentekijät voivat oppia ikiaikaisista gastronomisista lainalaisuuksista?

Luento on ilmaistapahtuma jäsenille eikä edellytä erikseen ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa huhtikuun ensimmäiselle luennolle!

 

Luennon päätteeksi suosittelemme Passio Deliveryn illallista. Ravintoloitsija Jussi Hukkanen perusti poikansa Topi Hukkasen kanssa ruokatilaus- ja kuljetuspalvelun tukemaan ravintolan toimintaa haastavien aikojen yli.

Gastronomit voivat valita Passiomenun kolme ruokalajia oman mieltymyksien mukaan. Menun hinta on 43 euroa. Alkuruoaksi on esimerkiksi tarjolla haudutettu naudankieltä tai turskabrandadea. Pääruokalistalta löytyy ankkaragua gnocgheja tai sahramirisottoa ja porsaankylkeä. Suklaanystävät valitsevat jälkiruoaksi Passion suklaakakun. Jussi Hukkanen ja keittiömestari Jesse Vottonen kertovat alkukeväisistä annoksista luennon jälkeen ennen illalliselle siirtymistä.

Lisätiedot annoksista ja kuljetushinnoista löytyy Passio Delivery -verkkokaupasta. Teethän tilauksen maanantaina 5.4 klo 21.00 mennessä. Ole ystävällinen ja mainitse ”gastronomit” lisätietoja kohdassa niin kuljetus saapuu perille keskiviikkona ennen luentoa.

https://passiodelivery.com/

Tiedot

Päivämäärä:
7.4.2021
Aika:
18:00 - 19:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Suomen Gastronomien Seura

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.