Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Gastronomilta gastronomille -kirjainfo ja ennakkomyynti

17.12.2020

€22,50

Tartarinkaan kanssa ei kikkailtu. Miellyttävän etikkainen sinappikastike sopi rasvaraitojen marmoroimasta naudan fileeselästä tehdylle klassikolle. Hauskana suomiyksityiskohtana se tarjoiltiin rieskakeksien kanssa. Täyteläiset gnocchit simpukkakermalla olisi jo sellaisenaan ollut arkihuolet sivuun työntävä annos, mutta planktonjauhe antoi perunagnoccheille syvälle muistiin painuvan herkullisuuslisän umamilatauksellaan. Valtamerikaloilla on paksut niskaluut. Luiden vieressä oleva makoisan rasvainen liha pysyy mehukkaana suoralla tulella grillauksenkin jälkeen. Keittiö glaseerasi herkkupalan misokastikkeella grillauksen lopuksi. Paikoitellen mustaksi karamellisoitunut keltapyrstöpiikkimakrillin nahka ei jäänyt herkkusuilta lautasille. Sen alta paljastunut niskapalan herkullinen liha ja manna imeskeltiin tarkasti. ” – Vaivan arvoista herkuttelua.

Tässä pieni maistiainen tulevasta Gastronomilta gastronomille -kirjasta löytyvästä New Yorkin lomastani kertovasta kirjoituksesta. Kirja on jo neljäs seuramme julkaisema kirja, ja sisältää tietoa ruokakulttuuristamme alkaen keisariajalta, elämäkerrallisia ajankuvia ja muistoja seuramme tarjoamista elämyksistä, hauskoja ruokakokemuksia, mahtavia matkakertomuksia, kiinnostavaa tietoa ja näkemyksiä ravitsemusalan kehityksestä. Kaiken kaikkiaan siis herkullinen kattaus gastronomille.

Gastronomilta gastronomille -kirjaprojektissa saavutettiin syyskuussa tärkeä etappi. Saimme ensimmäisen taitetun version valmiiksi ja kirjoittajat saivat mahdollisuuden tutustua kokonaisuuteen ja tarkastaa omat kirjoituksensa vielä kertaalleen. Osa kirjoittajista näki jo palkitun taitelija Timo ”Timppa” Mäkelän kirjoitukseen tekemän kuvituksen. Timppa piirtää noin 200 sivuiseen ja värikannella varustettuun kirjaan kuvan jokaiselle kirjoitukselle.

Kirjan sisällysluettelo näyttää tällä hetkellä tältä:

Lukijalle
Joni Kiiski
Esipuhe
Raili Koroma
Tasavallan presidentin Kultaranta
Pipsa Heismaa ja Mika Hartikainen
Todellinen nautiskelija
Johannes Koroma
Gourmet-temppeli
Markus Aremo
Reko Paulon syntisen herkullinen perintö
Sakari Nupponen ja Mikko Savikko
Venäjän keittiö herää syvästä unesta
Lasse Lehtinen
Suuri juustorakkauteni Manchego
Stana Porvali
Kuivattua valaanlihaa ja Svarta Dödiä
Raili Koroma
Vaivan arvoista herkuttelua
Joni Kiiski
Silakkalaatikkoa ja ostereita –oman elämänsä voi lukea myös menukorteista
Johannes Koroma
Verryttelyajon hiillostettu hauki
Tuula Sorainen
Elämän mittainen makkara
Sakari Nupponen
Mistä saisi ankanvarpaita
Johannes Koroma
Hyvä maine ja maku ratkaisevat
Marja Svendblad
Ostereita ja koivunmahlasampanjaa –Suuriruhtinaskunnan kulinaariset keitaat
Raili Koroma
Gastronomin ruokasaarna
Joni Kiiski
Tulevaisuuden elämysten tekijät
Tiina Lähteenoja-Niemelä
Tornista hopeatorniin
Antti Hemmi
Otetaan kaapista mitä löytyy
Thomas Romantschuk
Sukupolvien gastronominen viesti
Tuula Riikkala
Ruista rajalle, tuokkoseen ja kamaralle
Eero Manner
GASTRONOMIA – Ah, mikä ihana sana!
Pia Rytkönen
Matkalla, aina ruokamatkalla
Tuula Riikkala
Miten paistaa susi
Risto Lehmusoksa
Herkkusuusta gastrosofiksi
V.A. Heikkinen
Singaporen orava
Riitta ja Seppo Kalsta
Pääskyspesän kasvattajat
Joni Kiiski

Kirjan julkistamisjuhla pidetään Savoyssa 17.12 samassa yhteydessä, kun juhlimme seuran 75-vuotista taivalta ja pidämme joulujuhlan.

Kirja valmistuu sopivasti jouluksi. Jokainen jäsen saa ilmaiskappaleen ja varaamme seuran varastoon muutamia kymmeniä kappaleita tuleville jäsenille liittymislahjaksi ja yhteiskumppaneille annettavaksi.

Monet ovat toivoneet mahdollisuutta ostaa lisäkappaleita ja tarjoammekin mahdollisuuden ostaa kirjoja 22,50 € hintaan. Jäsenmyynnin lisäksi tulemme laittamaan pienen määrän kirjoja myyntiin myös seuran ulkopuolelle. Tämä tuo näkyvyyttä toiminnallemme ja kirja tulee inspiroimaan lukijoita kiehtovaan gastronomian harrastuksen pariin. Tällä hetkellä suunnitteilla on noin 500 kpl painos.

Sitovat kirjatilaukset voi tehdä joko nettisivujemme kautta tai suoraan Arjalle, arja.porvali@gastronomit.fi. Ole hyvä ja ilmoita tilaamasi kappalemäärä kommenttikentässä, jos teet tilauksen nettisivun kautta. Pyydämme tekemään tilauksen ke 21.10 mennessä, jotta saamme lyötyä lukkoon painosmäärän. Lasku tilauksesta tulee vahvistuksen yhteydessä.

Saat ilmaiskappaleen ja tilaamasi kirjat Savoyssa. Tämän lisäksi tulemme järjestämään jakelu- ja noutopisteitä ilmestymisviikolle eri puolelle kaupunkia. Tarvittaessa tuomme kirjat vaikka kotiovellesi, jotta ne ehtivät ajoissa pukinkonttiin. Voimme myös postittaa kirjat, tällöin kuitenkin postimaksut tullaan perimään.

Tiedot

Päivämäärä:
17.12.2020
Hinta:
€22,50
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Suomen Gastronomien Seura

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.