Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Gastronomien parempi silakkalaatikko

6.10.2020

€10

Tarjoamme mahdollisuuden ostaa erinomaista silakkalaatikkoa silakkamarkkinaviikolla. Tuotto käytetään kirjaprojektimme tukemiseen.
Puheenjohtaja haastatteli keittiömestarikonkareita ja keräsi talteen heidän vinkkejä ja neuvoja perinteisen silakkalaatikon tekemiseen. Teimme kolme eri testiversiota kaiken kerätyn tiedon pohjalta ja keräännyimme kokeneen raadin kanssa Perhoon maistelemaan ja keskustelemaan täydellisestä reseptistä.

Jorma Pohjolainen neuvoi käyttämään hieman vehnäjauhoa muna-maitosesoksessa. Markus Maulavirta jakoi Palacen muna-maitosuhteen: kuusi munaa yhteen litraan maitoa. Totesimme vähemmän munien määrän ja vehnäjauhon yhdistelmän toimivan paremmin. Keittiömestari Jari Mäkinen jakoi vinkit, mistä saa kunnon suolasilakkaa ja oli mukana hiomassa lopullista reseptiä. Vertailimme kypsästä ja raa’asta perunasta tehtyjen laatikoiden eroa. Teimme yhden laatikon kermaan ja käytimme graavattuja silakkafileetä perinteisen suolasilakan sijaan. Kokeilimme sekä korppujauhoilla että ilman, ja maistelimme onko lopputulos parempi kun possun kylkisiivut paistaa laatikon päällä.

Projektilla haluamme tuoda silakkalaatikon esille. Oikein valmistettuna tämä väheksytty ja jopa kammoksuttu perinneherkku on mitä parhain suomalainen kotiruoka. Laitamme reseptin jakoon silakkamarkkinoiden aikana kaikkien suomalaisten kalaruokia rakastavien iloksi.

Valmistamme laatikot talkootyöllä ma 5.10. Perhossa. Jakelu tapahtuu tiistaina 6.10. alkuillasta. Töölöntori on ainakin yksi noutopiste, muut paikat Helsingin keskustan tuntumassa valitaan ostojen mukaan.

Myymme laatikot 600 gramman pakkauksissa hintaan 10€. Ole hyvä, toimi nopeasti ja tee tilaus la 3.10. mennessä niin saamme valmistelut käyntiin ennen maanantaita. Voit tehdä tilauksen nettisivujemme kautta tai suoraan Arjalle. Ilmoita ”ilmoittautumisessa”, kuinka monta laatikkoa haluat ja toiveesi noutopisteestä (Esim. Vanhan kauppahallin parkkipaikka).

Tiedot

Päivämäärä:
6.10.2020
Hinta:
€10
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Suomen Gastronomien Seura

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisen ilmoituslinkin kautta.