Tykkää meistä Facebookissa!

Tähtiä Helsingin taivaalla

Torstai 13.3.2014 - Tiina Lähteenoja-Niemelä


Kävimme tänään Suomen Gastronomien Seuran 28 mukaan mahtuneen jäsenen joukolla Askissa lounaalla. Ravintola oli ääriään myöten täynnä, varmaan keittiöjakkaratkin oli otettu käyttöön, että mahdollisimman moni ilmoittautunut mahtuisi mukaan.

Askin tyyliin ruoka oli valmistettu hellyydellä ja kunnioituksella raaka-ainetta kohtaan. Maut olivat puhtaita, rakenteet ja suuntuntumat ehjiä, värit ja asettelu kauniita. Täpötäydessä salissa tarjoilu sujui mukavan mutkattomasti.

Tähtirumba on täyttänyt varauskirjan, viikonloppuisin on pöytiä vapaana vasta parin kuukauden päässä. Ravintola ei nimittäin ota varauksia sitä kauemmas!

En voi lakata ihmettelemästä ja ihailemasta sitä ahkeruutta, nöyryyttä ja sitoutuneisuutta jolla nuoret ravintoloitsijat tekevät työtään. Työtä, jonka lopputuloksena me tavallisemmat kauhan heiluttajat saamme nauttia mielettömistä ruuista ja ihanista elämyksistä.

Ja tällä tarkoitan nyt myös muita helsinkiläisiä, turkulaisia, porvoolaisia, jyväskyläläisiä jne jne ravintoloitsijoita. Helsinkiä hehkutetaan Skandinavian mielenkiintoisimpana ruokakaupunkina, mutta Helsingin ulkopuolella on todella hyviä ravintoloita, niin paljon koettavaa ja maisteltavaa.

Mistä ihmeestä näitä chefejä ja sommeliereja oikein tulee? Mitä on pitänyt tapahtua, että suomalainen ravintolamaailma on kehittynyt näin nopeasti ihan huipuksi?

Kun joku keksii sen, niin siitähän voikin levittää ideaa muille toimialoille.Suomi nousuun ravintola-alan resepteillä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini